Actualitate Internă Cap de pod

Lavrov, tiradă de minciuni și amenințări: „Regimul de la Chișinău calcă pe urmele regimului de la Kiev”. Reacția omologului său moldovean: Țara care închide politicienii din opoziție și îi omoară, atacă nejustificat vecinii, nu poate oferi nimic decât sânge și durere

Lavrov, tiradă de minciuni și amenințări: „Regimul de la Chișinău calcă pe urmele regimului de la Kiev”. Reacția omologului său moldovean: Țara care închide politicienii din opoziție și îi omoară, atacă nejustificat vecinii, nu poate oferi nimic decât sânge și durere

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că „regimul de la Chișinău calcă pe urmele regimului de la Kiev” și a acuzat autoritățile moldovene de tentativa de a distruge formatul de negocieri „5+2”. „Ministrul Lavrov și regimul de la Kremlin nu are niciun drept moral de a ține lecții despre democrație și libertate”, a reacționat ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi.

„Regimul care s-a instalat la Chișinău și care calcă pe urmele regimului de la Kiev, anulând tot ce este rusesc, discriminând limba rusă în toate sferele și, împreună cu ucrainenii, exercitând presiuni economice serioase asupra Transnistriei”, a declarat Lavrov la forumul diplomatic din Antalya.

„Noi am reacționat deja și am cerut regimului de la Chișinău, condus de cetățeni români care nu ascund faptul că vor să alipească Moldova la România, să nu mai blocheze procesul de negociere.

Formatul 5+2 a permis luarea în considerare a intereselor transnistrenilor în contextul păstrării integrității teritoriale a Moldovei. Transnistria cere reluarea acestui format, în timp ce conducerea română de la Chișinău încearcă să distrugă pentru totdeauna acest format”, a adăugat ministrul rus de Externe.

„Țara care închide în închisori politicienii din opoziție și îi omoară, atacă nejustificat vecinii, nu poate oferi lumii nimic decât sânge și durere”

„Ministrul Lavrov și regimul de la Kremlin nu are niciun drept moral de a ține lecții despre democrație și libertate. Țara care închide în închisori politicienii din opoziție și îi omoară, atacă nejustificat vecinii, nu poate oferi lumii nimic decât sânge și durere.

Reamintim ministrului Lavrov, că în Moldova politicienii sunt aleși în cadrul unor procese electorale libere și transparente, recunoscute internațional, unde fiecare candidat beneficiază de drepturi egale, spațiu adecvat pentru campanie și posibilitatea de interacțiune directă cu alegătorii”, a comentat Mihai Popșoi.

„Este important ca ministrul Lavrov să se informeze corect despre situația din regiunea transnistreană, unde peste 70% din producția și serviciile locale sunt exportate către statele membre ale Uniunii Europene. Republica Moldova este un stat democratic pentru care libertatea și respectarea drepturilor omului sunt valori fundamentale. Construim un viitor european pentru toți cetățenii noștri, indiferent de limbă și etnie, pentru a trăi în pace și prosperitate”, a mai zis ministrul.

Vezi și: DOCUMENT Așa-zisa Transnistria a votat o „Rezoluție” prin care cere Rusiei să o „apere” de „războiul economic” pe care l-ar desfășura autoritățile moldovene. Cum au reacționat Moscova și Chișinăul

Maia Sandu, după întrunirea găștii separatiste de la Tiraspol: „Propaganda rusă și-a făcut efectul. Asta face Kremlinul și va face acest lucru de acum încolo, mai ales că avem un an electoral”. Ce spune președinta R. Moldova despre formatul 5+2: „Nu funcționează și nu poate să funcționeze”

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.