Actualitate Internă Focus

GALERIE FOTO Maia Sandu s-a întâlnit la București cu membrele Clubului Basarabencelor din România: "Vă felicit pentru că ați reușit să deschideți afaceri aici și aveți succes". Ce premiu i-a fost acordat președintei R.Moldova

GALERIE FOTO Maia Sandu s-a întâlnit la București cu membrele Clubului Basarabencelor din România: "Vă felicit pentru că ați reușit să deschideți afaceri aici și aveți succes". Ce premiu i-a fost acordat președintei R.Moldova

Președinta Republicii Moldova s-a întâlnit pe 5 martie, la București, cu membrele Clubului Basarabencelor din România (CBR). În cadrul evenimentului desfășurat cu susținerea Ambasadei Republicii Moldova, participantele și șefa statului au luat prânzul împreună și au schimbat păreri despre oportunitățile economice și sociale pe care le pot valorifica pentru colaborarea antreprenoarelor de pe ambele maluri ale Prutului.

Pentru eveniment a fost ales un restaurant cu tradiție și specific românesc: La Mama - Clubul Țăranului din București. Participantele au avut parte de un program relaxant, cu muzică live în interpretarea solistei Maria Stepovenco, un prânz delicios urmat de o sesiune de întrebări și fotografii oficiale. Cele trei fondatoare CBR, Svetlana Matvievici, Nadia Darie și Rusanda Davideanu, au oferit în final președintei Maia Sandu trofeul Clubului și titlul de onoare: "Femeia Basarabiei".

Pe parcursul unui comunicat, CBR transmite că întâlnirea a fost "o ocazie unică pentru membrele clubului de a interacționa într-un cadru relaxat și prietenos cu președinta Maia Sandu și o oportunitate de a învăța din experiența sa vastă". 

"Vă felicit pentru că ați reușit să deschideți afaceri aici și aveți succes. Asta înseamnă că ați avut curaj, că ați crezut în puterea voastră în aceste vremuri tulburi. Am pornit foarte multe proiecte la Prut și vă invit să fiți ambasadori ai țării noastre și să convingeți cât mai mulți antreprenori de aici (n. r. România) să vină și în Republica Moldova. Vă invit să contribuiți în continuare la conectarea celor două maluri, ca să avem schimburi comerciale tot mai mari, să avem investiții, să ne ajutați și acasă. Avem un proiect de țară serios, fiind integrarea RM în Uniunea Europeană, iar în acest sens la fel am invitația să susțineți Integrarea Europeană - singura opțiune prin care putem să ne punem țara la adăpost, să ne consolidăm democrația", a declarat Maia Sandu.

Prezent la întâlnire, Ambasadorul Republicii Moldova la București, Excelența Sa Victor Chirilă, a ținut să menționeze următoarele: "Înconjurat de atâtea doamne grațiase, frumoase și puternice, n-am cum să nu am emoții. Vă felicit cu ocazia venirii primăverii, a mărțișorului și vă mulțumim pentru cooperarea fructuoasă pe care o avem cu Clubul Basarabencelor. Antreprenorii din Republica Moldova, activi în toată România sunt cei care promovează cel mai bune imaginea țării, iar prin astfel de întâlniri, unindu-vă forțele, deveniți și mai puternice", se arată într-un comunicat al CBR.

Clubul Basarabencelor din România și-a propus să creeze conexiuni puternice între femei, să le susțină reciproc în dezvoltarea continuă, facilitând astfel o integrare ușoară și o afirmare deplină în toate sferele vieții moderne. Maia Sandu a declarat că susține misiunea Clubului, iar la final a fost surprinsă de un cadou onorabil. Creatoarea brandului Bookletta, Rusanda Davideanu, i-a oferit președintei cel mai nou model de geantă pentru carte, numind acest model "Maia", în cinstea șefei statului. Geanta purta o carte semnată de scriitoarea Zina Zen (Nicoleta Brânză), stabilită de mai mulți ani la București, și ea parte din CBR. 

Fondatoarele asociației au exprimat înalte aprecieri pentru președinta Republicii Moldova și reiterează gratitudinea pentru susținerea acordată: "Femeile puternice au nevoie de femei puternice care să le inspire și să le ajute să-și lărgească orizonturile. Împreună, continuăm să ne afirmăm și să creștem, sprijinindu-ne reciproc pe parcursul acestui frumos drum al vieții. Întâlnirile CBR accentuează nevoia de rădăcini adânci, de comunicare, înțelegere și schimb de experiențe, precum și de căldură și ajutor reciproc pentru a crește mai mari și mai strălucitoare”.

 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.