Actualitate Internă Focus Featured

Șandramaua FSB-istă a așa-zisei mitropolii a R.Moldova se dezintegrează, spre disperarea românofobilor Vladimir și Marchel. O nouă parohie și-a anunțat aderarea la Mitropolia Basarabiei, revenind în sânul BOR! Detaliile

Șandramaua FSB-istă a așa-zisei mitropolii a R.Moldova se dezintegrează, spre disperarea românofobilor Vladimir și Marchel. O nouă parohie și-a anunțat aderarea la Mitropolia Basarabiei, revenind în sânul BOR! Detaliile

Episcopia de Bălți și Fălești a mitropoliei FSB-iste a Moldovei, condusă de episcopul românofob Marchel, a mai pierdut o parohie. Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Glodeni și-a anunțat trecerea în subordinea canonică a Mitropoliei Basarabiei a Patriarhie Române. Despre situație scrie nordnews.md, care anunță că o decizie în acest sens a fost publicată în Monitorul Oficial.

Jurnaliștii Ziua.md explică faptul că anunțul vine la scurt timp după ce și Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Răuțel, raionul Fălești, a făcut același pas și a aderat la Mitropolia Basarabiei. Motivul acestei decizii a fost solidaritatea cu Ucraina în fața agresiunii rusești. Primăria a subliniat că nu poate fi parte a unei așa-zise biserici „care susține deschis conflictul din țara vecină”

Doamne, ajută! 

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române le-a dat asigurări clericilor și credincioșilor care părăsesc Mitropolia Moldovei și revin la Mitropolia Basarabiei, în sânul BOR, că sancțiunile la adresa lor aplicate de reprezentanții bisericii FSB-iste ruse la Chișinău sunt nule din punct de vedere canonic.

De asemenea, Sfântul Sinodul al Bisericii Ortodoxe Române a decis, în ședința din 29 februarie, „binecuvântarea, încurajarea și susținerea inițiativelor comunităților ortodoxe românești din Ucraina de a reface comuniunea cu Biserica Mamă, Patriarhia Română, prin organizarea lor juridică în structura religioasă numită Biserica Ortodoxă Română din Ucraina”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.