Podul Minciunilor

VIDEO: Televiziunile rusești interzise – latrinele care au creat iubitori de Putin și de război în R.Moldova. Agentura Rusiei face spume. FSB-ista Elena Pahomova: ”Să ardeți în iad!”. La fel de FSB-istă, Natașa Morari, țiitoarea lui Veaceslav Platon, invocă ”democrația”

VIDEO: Televiziunile rusești interzise – latrinele care au creat iubitori de Putin și de război în R.Moldova. Agentura Rusiei face spume. FSB-ista Elena Pahomova: ”Să ardeți în iad!”. La fel de FSB-istă, Natașa Morari, țiitoarea lui Veaceslav Platon, invocă ”democrația”

Vineri, Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat suspendarea, pe perioada stării de urgență, a licențelor de emisie pentru 6 posturi tv rusești – Primul în Moldova, NTV Moldova, RTR Moldova, Accent TV, TV6 și Orhei TV (detalii AICI). ”Adică tot muntele de rahat informațional care a creat iubitori de Putin și război în țară”, explică jurnalistul și vloggerul basarabean Nicolae Chicu, punând punctul pe i (mai jos puteți vedea întreaga producție)

Deși e mult întârziată, decizia este binevenită: televiziunile rusești sunt tancuri de ocupație care spală creierele multor cetățeni dintre Prut și Nistru, împroșcând propaganda de război a Rusiei genocidare deopotrivă cu toate minciunile aferente. Televiziunile rusești NU fac presă, ci propaganda unui stat criminal – aici e vorba despre minciună premeditată și despre acțiuni subversive îndreptate nu doar împotriva R.Moldova, ci și a României, a NATO și a UE. Cu atât mai mult cu cât avem la graniță un război rusesc în plină desfășurare. 



Aceste agenturi FSB-GRU legendate drept ”presă” ar fi trebuit interzise definitiv de mai bine de 11-12 ani. Sperăm ca interdicția să devină pentru totdeauna, nu doar pentru o perioadă determinată. Sperăm, de asemenea, ca autoritățile să ia la întrebări și celelalte agenturi rusești înșurubate la posturi tv legendate drept ”pro-europene”, ”pro-românești” și ”anti-corupție”. Avertizăm că FSB-ista Natașa Morari acolo își făcea veacul. 

Că Rusia menține R.Moldova sub talpa războiului informațional ar trebui să fie o evidență pentru toată lumea. Vorbim despre șase televiziuni rusești care au rămas fără licență - șase! La care se mai adaugă și alte platforme pe stică și internet, travestite moldovenisto-statalist. Realizați ce accent pune Rusia pe această zonă restrânsă locuită de mai puțini cetățeni decât are Bucureștiul? Câte televiziuni a dechis România în R.Moldova? Una singură – Moldova TV –, întrucât PRO TV este post privat. Cvasi-absența României în spațiul mediatic basarabean este o mare problemă – detalii AICI.  

(Elena Pahomova)

Evident, corectă și de bun simț, decizia ridicării licențelor i-a stârnit pe propagandiștii Moscovei, care fac spume ca posedații. FSB-ista Elena Pahomova – detalii AICI și AICI despre adevăratul ei profil – le-a urat membrilor comisiei să ardă în iad, stropșindu-se în cameră, deși look-ul ei natural n-ar fi recomandat asta. De ceva timp, Pahomova e legendată drept șefă la NTV, poziție în care a fost parașutată direct de la Tiraspol, unde a fost redactor-șef al televiziunii ”de stat” din așa-zisa Transnistria. Transferul ei la Chișinău s-a perfectat încă din perioada în care devenise clar că rusofilii vor pierde puterea în R.Moldova, tocmai pentru a apăsa pedala manipulărilor anti-românești, anti-NATO și anti-UE. 

(Bogdan Țîrdea)

La produs pe ruble a ieșit și notoriul rusofil Bogdan Țîrdea (angajat la NTV, firește) care a debitat că decizia ar fi ”antidemocratică” și că R.Moldova s-ar fi transformat într-o ”dictatură africană”. Dictatură genocidară e la Kremlin, bă băiatule, iar tu ești sclavul ei. Agenții Rusiei vor să folosească așa-zisa ”democrație” împotriva democrației, nimic nou în viermuiala lor. Televiziuni rusești de propagandă NU sunt tolerate niciunde în lumea liberă și civilizată. La aceasta se adaugă faptul că televiziunile în cauză nu respectă cadrul legal care reglementează conținutul difuzat (mai cu seamă NU respectă proporția conținutului în limba română) și sunt finanțate cu bani negri. 

(Natalia ”Natașa” Morari îl spăla în direct pe infractorul Veaceslav Platon, care de fapt este tatăl copilului ei)

Desigur, panarama de pe lume o face și Natalia Morari – agentă FSB și țiitoare a lui Veaceslav Platon, interlop rus fugat implicat în devalizarea sistemului bancar al R.Moldova (de notat că serviciile secrete rusești l-au folosit din plin pe Slava Platon, în mod repetat, cu scopul de a devaliza și falimenta sisteme bancare din fostul spațiu sovietic – detalii AICI și AICI). Natașa Morari se simte vizată, deși postul la care se reproduce ea – N4 – din păcate încă nu a rămas fără licență

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.