Monday, Oct 28, 2024
Actualitate Internă Focus

APELUL unioniștilor din Partidul Reîntregirii Naționale ”ACASĂ”: Dacă pro-rusul Stoianoglo ajunge președinte, sârma ghimpată va fi reinstalată la Prut. Votați masiv anti-Stoianoglo, candidatul Rusiei! Absenteismul electoral printre euro-unioniști e mai mult decât o gafă: e o crimă a trădării naționale!

APELUL unioniștilor din Partidul Reîntregirii Naționale ”ACASĂ”: Dacă pro-rusul Stoianoglo ajunge președinte, sârma ghimpată va fi reinstalată la Prut. Votați masiv anti-Stoianoglo, candidatul Rusiei! Absenteismul electoral printre euro-unioniști e mai mult decât o gafă: e o crimă a trădării naționale!

Podul.md vă prezintă în integralitate apelul lansat de unioniștii din Partidul Reîntregirii Naționale „ACASĂ” pentru turul II al alegerilor prezidențiale: 

Mobilizare totală. Niciun vot pentru Stoianoglo, candidatul Rusiei criminale! 

Calvarul nostru național a început în 1812, când partea Moldovei de la est de Prut a fost smulsă din spațiul firesc, fiind văduvită de ceea ce este mai scump pentru o națiune – unitatea neamului. În 1918, prin efortul înaintașilor Sfatului Țării, după 106 ani de asuprire rusească, Basarabia a revenit ACASĂ. Însă calvarul nu s-a terminat aici. Dușmanul nostru strategic – Rusia imperială – ne-a smuls din nou în 1940 și 1944 din spațiul firesc istoric și etno-național românesc, exterminând elitele românești, decimându-ne prin foamete și deportări, rusificându-ne nemilos, distrugând tot ce este național.

Dar noi, românii de la est de Prut, am rezistat, păstrându-ne ființa națională. La 27 august 1991 am declarat INDEPENDENȚA față de imperiul rusesc, sperând să revenim ACASĂ, precum au făcut-o înaintașii noștri la 1918. Însă Rusia imperială a îngropat IDEALUL nostru în tranșeele de la Nistru, în 1992. În rezultat, timp de 33 de ani ne luptăm cu metastazele și agresiunea „lumii ruse”, o lume a nazismului și imperialismului, a dictaturii și închisorii, a crimei și dezmățului, a corupției și abuzurilor instituționale.

De 33 de ani, Rusia imperială ne ține în ghearele sale, folosindu-se de coloana a cincea, de trădătorii de neam și mutanții imperiului rusesc. Ei încă sunt mulți, iar noi îi putem învinge doar dacă ne mobilizăm toți ca unul, precum am făcut-o în anii de glorie a mișcării noastre de Renaștere Națională, de la sfârșitul secolului trecut.

În acest scrutin electoral prezidențial, Rusia, în alianță cu fruntașii coloanei a cincea și trădătorii de neam, și-a tras un candidat care râvnește fotoliul de președinte al Republicii Moldova – Alexandru Stoianoglo. 

Accederea acestuia în fotoliul de președinte înseamnă reocuparea de către Rusia a teritoriului nostru național de la Est de Prut.Alexandru Stoianoglo la președinția Republicii Moldova înseamnă revenirea dictaturii imperiale, deznaționalizare, armată rusească, marginalizarea limbii române prin readucerea dictatului limbii ruse, școală rusească, biserică rusă etc.

Republica Moldova va fi transformată într-o gubernie rusească, în care băștinașii iarăși vor fi marginalizați și înlocuiți cu cadre ale „lumii ruse”, aduși de auirea, ca și în trecut, de pe tot întinsul imperiul rusesc. În această perspectivă, cetățenii Republicii Moldova riscă să fie duși cu forța pe frontul din Ucraina, precum au fost mobilizați în prima linie bărbații noștri în 1944-1945, drept „carne de tun”. Iar pericolul cel mai mare este transformarea statului actual într-un stat pro-rusesc, ceea ce, inevitabil, va însemna extinderea războiului pe teritoriul Republicii Moldova. 

Pentru a înțelege profund complexitatea pericolului major care vine peste noi, este suficient să conștientizăm cine îl susține pe Alexandru Stoianoglo în scrutinul prezidențial. Numele acestor criminali și corupți este cunoscut - Putin, Dodon și Șor!!! 

– Putin, criminalul de război care omoară zilnic copii, femei și bătrâni în Ucraina, țară care își dorește desprinderea de „lumea rusă” imperială. Partidul socialiștilor și Dodon, care l-au făcut pe Stoianoglo prezidențiabil, nu au condamnat niciodată războiul criminal al Rusiei imperiale. Ba dimpotrivă, îl susțin!

– Dodon, corupt prin acceptarea „kuliokului” de la Plahotniuc. Dodon, care a beneficiat de bani murdari rusești transferați prin Bahamas. Dodon, care se îmbrățișează cu Krasnoselski, scuipând pe eroii noștri care au căzut la Nistru în 1992. Dodon, care înseamnă mancurtism și trădare de Neam și de Țară.

Stoianoglo, ajuns procuror general, l-a salvat pe Dodon, ca acesta să nu ajungă la pușcărie în dosarul „Kulioc”.

Stoianoglo a retras acuzațiile împotriva celor care au deportat profesorii turci, care putrezesc în închisori, salvând criminalii de la pedeapsa penală. 

Stoianoglo este cel care a favorizat eliberarea unuia dintre cei mai periculoși bandiți – Veaceslav Platon.

Stoianoglo, ca și Dodon, urăște tot ce este românesc. Acesta a blocat în Comisia parlamentară pentru securitatea statului, președinte al căreia era, proiectul de hotărâre cu privire la scoaterea sârmei ghimpate de la Prut! Dacă Stoianoglo ajunge președinte, sârma ghimpată va fi reinstalată la Prut!!!

– Șor, fugarul criminal care a furat miliardul, iar restituirea o facem noi, cei rămași acasă. Astăzi, acest criminal a devenit principala unealtă în mâinile Kremlinului pentru destabilizarea prin corupție a firavei democrații din Republica Moldova. 

Noi, românii de la Est de Prut, am continuat să fim marginalizați, trădați și ținuți în rezervație de mai toate regimurile de la putere, care s-au perindat după 1994 încoace. Aceste regimuri au perseverat în promovarea politicilor identitare moldoveniste, gândite ca politici antiromânești, clocite în laboratoarele ideologice ale Rusiei imperiale. Aceste practici nu au fost depășite nici de actuala guvernare întitulată pro-europeană, fapt ce a dus la apariția sentimentului de dezamăgire și a generat absenteism electoral, pe segmentul euro-unionist, în primul tur la prezidențiale. 

Actuala guvernare pro-europeană a primit un semnal clar în primul tur și la Referendum de la alegători, cu privire la necesitatea unificării forțelor euro-unioniste și depășirii urgente a gafelor comise în promovarea actului de guvernare. Dacă nu va înțelege corect acest avertisment, actualii guvernanți vor fi dur sancționați la parlamentarele din anul viitor. Însă, în continuarea scrutinului prezidențial, în turul doi, când lupta pentru postul de președinte devine una existențială, absenteismul electoral printre euro-unioniști devine mai mult decât o gafă, se preface într-o crimă a trădării naționale.

Rezultatul de la referendum vorbește despre cât de crâncenă este bătălia pentru LIBERATE. În pofida sutelor de milioane aruncate în campanie de către imperiul de la răsărit, noi, oamenii liberi, am învins, chiar dacă și la limită. 

Partidul Reîntregirii Naționale „ACASĂ” face apel către toți românii de la est de Prut, cu sau fără cetățenie română, să se mobilizeze pentru a reconfirma votul de la referendum, pentru a demonstra dorința noastră nelimitată pentru LIBERTATE și UNITATE NAȚIONALĂ. Niciun vot pentru Stoianoglo, candidatul înrobirii imperiale și a mafiei oligarhice.

Vă îndemnăm să spunem prin vot „ADIO!” „lumii ruse”, să tăiem pentru totdeauna cordonul ombilical rusesc, care alimentează dictatura și crima, dezmățul și violența, ura și mizeria umană.

Prin solidaritate și unitate națională, rupându-ne de „lumea rusă”, sporim șansele de unificare pașnică a Neamului Românesc și de reîntoarcere ACASĂ a Basarabiei românești. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.