Externe

FOTO Rusia, înapoi în URSS: tipografiile din orașul Tula au început să tipărească cartele alimentare

FOTO Rusia, înapoi în URSS: tipografiile din orașul Tula au început să tipărească cartele alimentare

Rusia ar putea reveni în curând la practica sovietică a cartelelor alimentare, relatează Dialogue.UA.. Pe zi ce trece, țara lui Putin seamănă tot mai mult cu o versiune târzie a Uniunii Sovietice. 

Tipografiile din Tula au primit o comandă uriașă pentru a tipări cupoane alimentare în stil sovietic. Este vorba despre cartele care pot fi folosite pentru a obține lapte, carne, pește și produse obținute din acestea - românii își mai amintesc de ele, din ultima perioadă a lui Ceaușescu.

Nu se știe cine a comandat lotul de cartele. Este important de menționat că subiectul introducerii cartelelor de rație în Rusia a fost discutat în mod activ în ultimii ani, ca măsură de sprijinire a populației sărace a țării, care numără cel puțin 22 de milioane de persoane. 

A fost redactat chiar și un proiect de lege în acest sens. Victor Evtukhov, adjunctul șefului Ministerului rus al Industriei, a prezis că aceste cartele alimentare vor apărea la mijlocul anului 2022. 

Potrivit planurilor autorităților ruse, rușii săraci vor putea cumpăra bunuri cu aproximativ 1,6 mii de ruble (aproximativ 25 de dolari) pe lună datorită acestor cartele. Tichetele de masă au fost larg răspândite în Uniunea Sovietică din cauza lipsei de bunuri de bază. Acestea au fost introduse ultima dată în anii 1980, înainte de prăbușirea URSS.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.