Podul Memoriei Actualitate Internă

FOTO: Doar maidanezii mai vin la monumentele sovietice din Chișinău. De ce nu sunt demolate aceste rușini sinistre?

FOTO: Doar maidanezii mai vin la monumentele sovietice din Chișinău. De ce nu sunt demolate aceste rușini sinistre?

Monumentul așa-zișilor “luptători pentru Puterea Sovietică” a ajuns o ruină dezgustătoare, fiind vizitat doar de maidanezii din centrul Chișinăului, care se ușurează pe el din toate pozițiile, și câteodată de unii oficiali ai Partidului Comunist din Republica Moldova. 

Monstruozitatea a fost construită în 1966, la inițiativa „tinerilor comsomoliști”, în onoarea tinerilor basarabeni care au fost întrolați forțat în Armata Sovietică, căzuți în luptele contra trupelor germane. Amplasarea a luat în calcul celebrarea a 500-a aniversare de la fondarea orașului Chișinău, precizează prospect.md.  

Din rațiuni ce ne exced cu totul, așa-zisul monument e inclus în Registrul monumentelor R.Moldova ocrotite de stat. De altfel, în 2008, când Ministerul Culturii și Turismului a decis ca monstruozitatea să fie luată sub protecția statului, instituția nu a prezentat vreun motiv, oricare. 

Amintim că în 2018, de 9 mai, Partidul Comuniștilor din R.Moldova și așa-zisul Consiliu Republican al Veteranilor au organizat un concert de muzică militară și ”patriotică” în fața acestei orori, care rămâne un afront de proporții nu doar pentru orice basarabean, ci pentru orice român conștient. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.