Actualitate Internă

VIDEO. Scandal în Parlamentul R.Moldova. Comuniștii și partidele infractorilor au făcut circ la propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență, acuzând „genocid” și „lichidarea televiziunilor” / Replica tranșantă a lui Igor Grosu: „Luați legătura cu prietenul de la Kremlin și spuneți-i să nu mai ucidă oameni”

VIDEO. Scandal în Parlamentul R.Moldova. Comuniștii și partidele infractorilor au făcut circ la propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență, acuzând „genocid” și „lichidarea televiziunilor” / Replica tranșantă a lui Igor Grosu: „Luați legătura cu prietenul de la Kremlin și spuneți-i să nu mai ucidă oameni”

Solicitarea Guvernului de a prelungi cu încă 60 de zile starea de urgență în R. Moldova, începând cu data de 4 februarie, cerere încuviințată, miercuri, de Parlamentul, a înfuriat opoziția prorusă, impulsionată probabil și de ultimele declarații amenințătoare ale lui Serghei Lavrov la adresa Chișinăului. Podul a scris despre Lavrov AICI

Astfel, comuniștii și partidele infractorilor au vociferat, au afișat bannere de protest și i-au adus o pereche de cătușe premierului Natalia Gavrilița, acuzând guvernul de „genocid” și de închiderea televiziunilor (de propagandă rusească, n.red.)

În timpul ședinței, deputatul fracțiunii parlamentare a Blocului comuniștilor și socialiștilor Oleg Reidman a anunțat, în limba rusă, că opoziția părăsește ședința, în semn de protest față de decizia guvernului de a prelungi starea de urgență în R. Moldova.

În timp ce premierul Natalia Gavrilița se afla la pupitrul Parlamentului pentru a-și prezenta discursul, doi deputați comuniști au afișat în mijlocul sălii de plen un banner de protest. VIDEO la finalul textului, de la momentul 4h:12 mim  aproximativ. 

În replică, președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a sugerat deputatului Reidman să ia legătura cu „prietenul de la Kremlin”. „Spuneți-i să-i vină mințile la cap, să oprească războiul, să nu mai omoare oameni, copii și femei în Ucraina și atunci toți vecinii Ucrainei, și noi, și polonezii, și românii vor fi bucuroși să trăiască în pace și liniște. Până atunci dați-ne voie să avem grijă de țara noastră”, a mai spus Grosu în vreme ce parlamentarii PAS au părăsit locurile din sală și s-au pus înaintea bannerului cu mesaje acuzatoarea adresa actualei guvernări: „genocid”, „lichidarea televiziunilor”, „oprimarea drepturilor omului” și „lipsa transparenței”.

„Colegi, colegi, vă rog să fim calmi. Imediat circul pleacă și noi o să continuăm activitatea. De obicei, ei rezistă 2-3 minute”, a mai spus Igor Grosu. 

Bannerul a fost smuls din mâinile comuniștilor și rupt în bucăți.

Deputata comunistă Diana Caraman a rămas minute bune în mijlocul sălii cu o bucată din bannerul sfâșiat vociferând și zborșindu-se la parlamentarii PAS. 

Natalia Gravilița a privit scenele de la tribună, comentând apoi după evacuarea deputaților scandalagii că „vecinii noștri ucraineni luptă pe viață și pe moarte, iar bravii deputați din opoziție luptă cu subiecte imaginare și false”. Discursul premierului Gavrilița poate fi citit AICI.

În timpul discursului abia început, deputata Patidului „Șor” Marina Tauber a venit lângă Natalia Gavrilița, zdrăngănind o pereche de cătușe. „Doamna Tauber, la procuratură vă adresați cu această recuzită. Noi suntem în deliberări”, i-a recomandat Igor Grosu. Deputata Tauber a plecat unduindu-se și lăsând cătușele să atârne pe pupitrul de la care vorbea premierul. 

Vedeți video de la aproximativ 4h:12 min (incidentul cu bannerul) și de la 4h:23 min (incidentul cu cătușele).



"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.