Externe

Ministerul rus al Apărării acuză Ucraina de pregătirea unei „provocări armate” în Transnistria. Kievul vorbește însă pe șleau despre situația separatiștilor, îndemnând R.Moldova să ceară sprijin pentru recuperarea teritoriului său. Alexei Arestovici: „Forțele Armate ale Ucrainei pot lua Transnistria de la ruși în doar trei zile”

Ministerul rus al Apărării acuză Ucraina de pregătirea unei „provocări armate” în Transnistria. Kievul vorbește însă pe șleau despre situația separatiștilor, îndemnând R.Moldova să ceară sprijin pentru recuperarea teritoriului său. Alexei Arestovici: „Forțele Armate ale Ucrainei pot lua Transnistria de la ruși în doar trei zile”

Într-un comunicat postat la primele ore ale dimineții de joi pe canalul său de Telegram, Ministerul Apărării din Rusia, în fruntea căruia se află cel mai bun prieten al tiranului Vladimir Putin, Serghei Șoigu, anunță o deterioare „semnificativă” a situației din Trasnistria, precizând că „în viitorul apropiat”, Ucraina intenționează să organizeze o „provocare armată împotriva Republicii Moldovenești Nistrene în viitorul apropiat”.

Reamintim că, în ultimele 24 de ore, mai mulți oficiali ucraineni au sugerat R.Moldova să solicite ajutorul Kievului pentru „restabilirea integrității teritoriale”. 

Podul.md a relatat ieri AICI precizările lui Anton Gherașenko, consilier în cadrul Ministerului ucrainean de Interne, care scria, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook că dacă puterea de la Chișinău dorește restabilirea integrității teritoriale, acest lucru ar putea fi făcut în 24 de ore cu sprijinul NATO și al Ucrainei. „Moldova are acum o șansă geopolitică și istorică unică de a obține independența față de Rusia”, a mai precizat Gherașenko.

Ulterior, și fostul consilier prezidențial ucrainean Alexei Arestovici, care a renunțat la funcție în urma unor declarații controversate în contextul atacului rusesc de la Dnipro din luna ianuarie, spune într-un interviu pentru Feigin.Live că Forțele Armate ale Ucrainei pot lua Transnistria de la ruși în doar trei zile.

Potrivit lui Arestovici, există deja motive pentru a trimite trupe în Transnistria, întrucât atât Volodimir Zelenski, cât și Maia Sandu au precizat că Rusia încearcă să destabilizeze R.Moldova.

„Dar până în prezent, se pare, că ei (Moldova, n.red.) nu au cerut asta”, a mai spus Arestovici, potrivit canalului de Telegram https://t.me/uniannet

Ministerul rus al Apărării: „Potrivit informațiilor disponibile, regimul de la Kiev pregătește o provocare armată împotriva Republicii Moldovenești Nistrene în viitorul apropiat, care va fi efectuată de unități ale forțelor armate ucrainene, inclusiv de cele ale formațiunii naționaliste Azov.

Ca pretext pentru invazie, se intenționează să se pună în scenă un presupus atac al trupelor rusești de pe teritoriul Transnistriei.

În acest scop, sabotorii ucraineni care participă la invazia înscenată vor fi deghizați în membri ai forțelor armate ale Federației Ruse.

Ministerul rus al Apărării monitorizează îndeaproape situația de la granița ucraineană cu Republica Moldovenească Transnistreană și este pregătit să răspundă la orice schimbare a situației”. Sursa: https://t.me/mod_russia

 

 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.