Editorial

Unirea, unica soluție

Unirea, unica soluție

Nu s-a schimbat nimic spre bine în ultimul an, ba din contră.

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia votează Unirea Transilvaniei cu România, totodată cerându-se un singur stat naţional pentru toţi românii. 

Basarabia s-a constituit ca Republică Democrată Moldovenească la sfârșitul anului 1917, proclamându-și întâi autonomia în cadrul Republicii Ruse, apoi, după Revoluția din Octombrie, independența față de Rusia bolșevică. Câteva luni mai târziu, dupa proclamarea autonomiei la 27 martie/9 aprilie 1918, Sfatul Ţării din Basarabia votează Unirea cu Regatul României.

Astăzi, cu mare regret constatăm că Basarabia, numită Republica Moldova, o creație artificială sovietică, nu este parte a României, pentru că ambele maluri de Prut nu sunt conduse de patrioți, nu sunt guvernate de români. Lideri capabili să aducă schimbări radicale și să ghideze toţi românii spre prosperitate. Ambele maluri de Prut sunt conduse de oameni ce slujesc intereselor străine, oameni care nu pun pe primul plan nici interesul naţional și nici interesele românilor de pretutindeni. Prea puţini sunt cei care doresc acest lucru cu adevărat. 

Un stat poate fi puternic doar atunci când este condus de lideri patrioţi, lideri autentici, capabili să coaguleze societatea, ghidaţi de aceleași idealuri. Suntem mai dezbinaţi ca niciodată și asta doare nespus de tare. Scriu aceste rânduri cu lacrimi în ochi și cu durere în suflet.

Din păcate, timp de 30 de ani, România nu a putut promova un lider autentic la București și nici nu a putut crește un lider autentic în Republica Moldova, un lider mult așteptat care să apere interesele cetăţenilor români din teritoriu și care cu adevărat să promoveze această cauză prin acţiuni concrete, și nicidecum lozinci deșarte, care să ajungă să vorbească despre cauza noastră, a românilor, prin cancelariile marilor puteri și de la tribunele forumurilor internaţionale. 

Puterea e în voi, dragi români de pretutindeni, e în educaţia voastră, e în alegerea pe care o faceţi. Nu așteptaţi minuni de la cei care nu sunt capabili să le facă. Un stat puternic e un stat făurit de voi, ghidaţi de niște lideri autentici, lideri școliţi și în care bate o inimă de român. Nu așteptaţi schimbări de la cei care nu pun pe primul loc interesul naţional. Începeţi schimbarea de la voi. Începeţi prin a gândi altfel, ca acei lideri care în 1918 au realizat Unirea. Și atunci totul se va schimba. O Românie unită este o Românie puternică. O Românie condusă de patrioţi va ajunge unde a ajuns Irlanda sau Singapore, iar românii de pe ambele maluri de Prut nu vor mai trebui să muncească pentru economia altor state, ci pentru făurirea și prosperitatea propriului stat.

Puterea stă în voi și în unitatea naţională. 

La mulţi ani, români de pretutindeni!

La mulţi ani, România!

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.