Actualitate Internă

Rareș Bogdan vorbește despre respectul de care se bucură Maia Sandu la nivel internațional: "A fost lăudată de două ori de una dintre legendele justiției americane"

Rareș Bogdan vorbește despre respectul de care se bucură Maia Sandu la nivel internațional: "A fost lăudată de două ori de una dintre legendele justiției americane"

Liderul delegației eurodeputaților români din cadrul PPE, Rareș Bogdan, relatează, într-o postare pe Facebook, că președinta R.Moldova, Maia Sandu, a fost lăudată ieri în Parlamentul European, pentru "determinarea de a reforma din temelii justiția" din țara sa, de una dintre legendele justiției americane.

Este vorba despre judecătorul federal Mark Wolf, care propune în această perioadă înființarea unei Curți Internaționale Anticorupție ce să aibă rolul de ultimă instanță necesară "pentru judecarea și pedepsirea liderilor corupți din țări care nu doresc sau nu-și pot impune legile împotriva infractorilor puternici".

"Foarte tare! Președinta Maia Sandu a fost lăudată de două ori în această seară de una dintre legendele justiției americane, judecătorul federal Mark Wolf, în subcomisia DROI (Drepturile Omului) a Parlamentului European, unde a fost analizată inițiativa sa privind înființarea Curții Internaționale Anticorupție. Wolf a vorbit în termeni elogioși de determinarea Maiei Sandu de a reforma din temelii justiția din Republica Moldova. Ce nu știam despre judecătorul federal și am aflat zilele astea: în anii 80 a fost procuror federal și a înregistrat 40 de condamnări consecutive în domeniul marii corupții. În anii 90, ca judecător federal, a coordonat anchetele antimafia. Iar în 2011 l-a condamnat pentru corupție pe fostul președinte al Camerei din Massachusetts. Cel mai recent mare proiect al său este o Curte Internațională Anticorupție, un tribunal de ultimă instanță necesar 'pentru judecarea și pedepsirea liderilor corupți din țări care nu doresc sau nu-și pot impune legile împotriva infractorilor puternici', după cum a mărturisit. Chapeau!", a scris europarlamentarul PNL pe Facebook. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.