Actualitate Internă

Unionismul lui Ciolacu, sub lupa unui consultant politic: "Încearcă să repare gafa întrevederii cu Ceban. A fost o legitimare a primarului Chișinăului și o palmă dată Maiei Sandu"

Unionismul lui Ciolacu, sub lupa unui consultant politic: "Încearcă să repare gafa întrevederii cu Ceban. A fost o legitimare a primarului Chișinăului și o palmă dată Maiei Sandu"

Fostul consilier prezidențial Cristian Hrițuc a atras atenția că președintele Camerei Deputaților din România, Marcel Ciolacu, încearcă acum prin discursul unionist să repare gafa pe care a comis-o prin vizita pe care a efectuat-o la Chișinău pentru a se întâlni cu edilul pro-rus Ivan Ceban. 

"Ciolacu a comis-o și încearcă să o repare. Pentru Ceban, poza din primăria Chișinău este o legitimare, are și susținerea vestului. Ceban oricum va câștiga primăria la alegerile viitoare, doar că i-a mai dat și Ciolacu un boost", a precizat consultantul politic. 

Amintim că Ciolacu a pledat joi, într-un interviu acordat RTV, pentru Unirea R.Moldova cu România, scoțând în relief că aceasta este cea mai scurtă cale pentru basarabeni de a intra în Uniunea Europeană, respectiv NATO. Fără realizarea obiectivului Unirii, Ciolacu a avertizat că intrarea R.Moldova în UE va dura cel puțin 10 ani. 

MAI MULTE DETALII: Marcel Ciolacu pledează pentru UNIREA R.Moldova cu România: "Nu poți să lași o țară pradă din nou Rusiei!"'

"A devenit Ciolacu unionist peste noapte. Mă rog, nu peste noapte, după ce a fost la Ceban în vizită. Ups, iar i-au dat cu rapoartele în cap, să nu le mai lase pe masă și să le citească. Eu citesc declarația lui Ciolacu ca pe una menită a repara gafa.

Șeful Camerei primește informări și analize de la structurile de informații. E imposibil ca aceștia să nu fi informat, să nu fi prezentat o analiză despre cazul 'Ceban' de-a lungul timpului.De asemenea, existau deja în presă o sumedenie de informații privind ajutorul primit de Ceban de la FSB. Ciolacu trebuia să știe despre asta, ca orice politician responsabil care atunci când face o vizită externă este obligat să se informeze.

Ciolacu a comis o gafă imensă când s-a văzut cu Ceban. A fost o legitimare a primarului Chișinăului și o palmă dată Maiei Sandu. Ciolacu nu a avut atâta minte ca măcar să se vadă și cu cineva de la PAS, cu omologul său Igor Grosu, practic s-a văzut doar cu adversarul partidului de guvernare.

Nu îl văd pe Ciolacu ca pe un apropiat de ruși. Dar îl văd ca pe un politician superficial, care a descoperit și el Republica Moldova acum și nu are minima preocupare să citească ce i se pune pe masă. Probabil și apropiatul lui Ciolacu, Emanoil Neagu l-a împins pe acesta să îi facă o vizită lui Ceban. Neagu a rămas pe baricade și după ce au apărut știri despre Ceban, a continuat relația de colaborare cu acesta, oferindu-i fonduri. Bineînțeles, are mesajul 'ajutăm oamenii', deși ăsta e un ajutor mic pentru primărie și un deserviciu major pentru Republica Moldova pentru că se întărește și se legitimează un om al Moscovei, în plin război hibrid, în detrimentul unei guvernări pro occidentale.

Nu cred că el sau altcineva poate fi atât de naiv să creadă că îl poate întoarce pe Ceban, ca acesta să iasă din siajul Moscovei. Cei odată intrați în siajul lor, nu mai ies de acolo de frică.  

Ca și concluzie, Ciolacu a comis-o și încearcă să o repare. Pentru Ceban, poza din primăria Chișinău este o legitimare, are și susținerea vestului. Ceban oricum va câștiga primăria la alegerile viitoare, doar că i-a mai dat și Ciolacu un boost", a scris Hrițuc într-o postare pe Facebook. 

Amintim că Marcel Ciolacu s-a întâlnit pe 20 noiembrie la Chișinău cu primarul orașului, Ivan Ceban. Publicația Podul a avertizat în repetate rânduri că numitul Ivan Ceban este principalul pion politic al Rusiei în R.Moldova, personajul (notoriu pentru românofobie și FSB-ism) jucând un rol esențial în partitura prin care Kremlinul încearcă să mențină teritoriile dintre Prut și Nistru în capcana Estului. 

CITIȚI ȘI URMĂTOARELE ARTICOLE: 

Profil de politician: Promisiunile încălcate și inconsecvențele majore din cariera primarului de Chișinău, Ion Ceban'

PSD pompează bani publici și imagine în românofobul Ivan Ceban, principalul pion politic al Rusiei din R.Moldova, care e consiliat de FSB-GRU. Dezvăluirile Podul.ro, confirmate de raportul Trezoreriei SUA. PSD comite un atentat la siguranța națională a Românieii

ALERTĂ: președintele PSD, Marcel Ciolacu, individ care vrea să ajungă premier al României, îl spală public pe rusofilul și românofobul Ivan Ceban, personaj consiliat de FSB. În același timp, Ceban e îndopat cu bani publici românești chiar de baronul PSD-ist Emanoil Neagu, omul de casă al lui Ciolacu. Acțiuni anti-românești

Reiterăm în acest context că Departamentul Trezoreriei Statelor Unite ale Americii a impus pe 26 octombrie sancțiuni împotriva a 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție, care "au adus prejudicii grave R. Moldova și cetățenilor ei". În raportul publicat de Departamentul Trezoreriei SUA e menționat și primarul Chișinăului, Ivan Ceban, liderul Mișcării Alternative Naționale. Pe lista sancțiunilor figurează și Iurii Gudilin, Olga Grak și Leonid Gonin, cetățeni ruși, care, potrivit Departamentului Trezoreriei SUA, au activat în calitate de consilieri politici ai fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon, pe parcursul alegerilor prezidențiale din 2020.

Autoritățile americane au reliefat că, deși eforturile sale de a influența alegerile din R.Moldova din 2020 și 2021 au eșuat, Kremlinul continuă să organizeze "eforturi pentru a readuce la putere un Guvern pro-rus'.

"Recunoscând pierderea sprijinului popular pentru vechea elită politică pro-rusă din R. Moldova, echipa lui Gudilin a oferit sprijin unui grup politic de opoziție, Mișcarea Alternativă Națională (MAN) – (al cărui lider este Ivan Ceban - n.red.). Aceste eforturi de influență sunt strâns coordonate cu utilizarea gazelor naturale de către Moscova ca armă politică împotriva Guvernului de la Chișinău. Printre eforturile sale de subminare a Guvernului, echipa lui Gudilin plănuia să angajeze o echipă permanentă care să posteze comentarii pe rețelele de socializare și în emisiuni online. Gudilin a colaborat cu un manager al Agenției de Cercetare pe Internet, sancționată de SUA, pentru a înființa această fabrică de trolli", a transmis un comunicat al Departamentului Trezoreriei SUA.

Întrebată pe 3 noiembrie de G4Media ce părere are despre primarii și președinții de consilii județene din România care derulează proiecte în Chișinău prin intermediul lui Ceban, președinta R.Moldova, Maia Sandu, a subliniat că românii ar trebui să arunce un ochi în plus înainte de astfel de colaborări.

"Le-aș recomanda să se documenteze mai bine despre situația de la Chișinău și din Republica Moldova. (...) Ion Ceban, sau cel puțin partidul pe care îl conduce, apare în această listă a Departamentului de Stat. Repet, știm că există forțe interne și forțe externe care încearcă să destabilizeze situația în Republica Moldova. Obiectivul nostru este să menținem pacea și siguranța", a spus Maia Sandu.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.