Actualitate Internă

Chișinăul nu se sperie de amenințările Rusiei! Vicepreședintele Parlamentului spune răspicat că aderarea la NATO e unica soluție pentru R.Moldova

Chișinăul nu se sperie de amenințările Rusiei! Vicepreședintele Parlamentului spune răspicat că aderarea la NATO e unica soluție pentru R.Moldova

Aderarea la NATO ar fi unica soluție de asigurare a securității naționale a Republicii Moldova, a opinat vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău Mihai Popșoi în cadrul emisiunii „NEconfidențial” de la Radio Chișinău. 

Este o iluzie să crezi că neutralitatea ne poate garanta securitatea, a sugerat vicepreședintele Parlamentului, deputatul PAS Mihai Popșoi, precizând că Republica Moldova încă mai trăiește parțial într-un câmp propagandistic creat de Kremlin. Potrivit deputatului, neutralitatea nu a oprit niciodată agresorul.

„De aceea, trebuie să regândim arhitectura de securitate și să revedem modalitățile de asigurare a securității Republicii Moldova, iar pentru asta trebuie să spargem acel zid de propagandă, construit în mințile cetățenilor noștri timp de 30 de ani de propaganda rusească, așa încât să convingem cât mai mulți cetățeni că în cadrul actualului sistem de securitate, un stat cum este Republica Moldova, nu poate rămâne în bătaia vântului, și trebuie să găsim alte soluții”, a spus Mihai Popșoi. 

Aderarea la NATO ar fi unica soluție de asigurare a securității naționale a Republicii Moldova, a spus Popșoi, adăugând că „până acolo este mult de lucru, în sensul creșterii suportului politic pentru acest deziderat, aceasta opțiune strategică în rândul cetățenilor noștri. Ori, nu putem începe asemenea demersuri fără un suport democratic robust în acest sens”. 

Luni, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a avertizat că apropierea R.Moldova de NATO echivalează cu pierderea suveranității, exprimându-și speranța că la Chișinău mai există forțe politice capabile să priceapă acest lucru. Afirmațiile Kremlinului care echivalează practic cu o amenințare, făcând trimitere la situația Ucrainei a cărei apropiere de NATO ar fi cauzat prezentul război, sunt în legătură cu interviul acordat recent de Mircea Geoană, secretarul adj. al NATO, pentru Agerpres. PODUL a relatat AICI pe larg.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.