Actualitate Internă

Maia Sandu, despre PLANUL lui Putin de a subordona R.Moldova: Rusia înseamnă pentru noi sărăcie, corupție, proastă guvernare și emigrare în masă. Putin vrea refacerea URSS

Maia Sandu, despre PLANUL lui Putin de a subordona R.Moldova: Rusia înseamnă pentru noi sărăcie, corupție, proastă guvernare și emigrare în masă. Putin vrea refacerea URSS

Federația Rusă a tins totdeauna să-și subordoneze R. Moldova, inclusiv ca parte componentă a unui plan de reface a Uniunii Sovietice. Presiunile asupra R. Moldova se fac prin șantaj energetic și proteste stradale cu scopul de a submina eforturile guvernării de la Chișinău de a orienta republica spre Uniunea Europeană, a declarat președinta Maia Sandu într-un interviu acordat Financial Times.

”Rusia a încercat întotdeauna să controleze R. Moldova prin diferite metode. Când au văzut că nu mai pot folosi energia ca instrument de șantaj, s-au orientat spre alte măsuri, inclusiv proteste de stradă, profitând de dificultățile sociale ale oamenilor”, a precizat Maia Sandu, citată de IPN, potrivit ZiarulNațional.md.

Șefa statului crede că planul Rusiei de a reface Uniunea Sovietică nu este unul realist, iar Ucraina este cea care protejează R. Moldova în acest sens.

„Rusia ar vrea să refacă Uniunea Sovietică. Vor să readucă vremurile de apoi. Noi nu vrem asta. R. Moldova a făcut parte din zona gri timp de 30 de ani, iar aceasta a însemnat pentru noi sărăcie, corupție, proastă guvernare, emigrare în masă. Vrem să fim parte a lumii democratice. Nu văd planul Rusiei ca fiind realist, dar aceste acțiuni continuă să submineze eforturile noastre”, a conchis Maia Sandu.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.