Actualitate Internă

VIDEO. Stafful Evgheniei Guțul devine agresiv cu jurnaliștii incomozi care o întrebă pe candidata ȘOR din ce trăiește. Răspunsul jenant al rusofilei

VIDEO. Stafful Evgheniei Guțul devine agresiv cu jurnaliștii incomozi care o întrebă pe candidata ȘOR din ce trăiește. Răspunsul jenant al rusofilei

Evghenia Guțul, candidata care ar fi câștigat alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei printr-o serie de acțiuni considerate ilegale și investigate acum de autorități, a încercat să fugă de întrebări incomode, după ședința Adunării Populare de la Comrat, scrie publicația newsmaker.md. 

Publicația a și surprins într-un scurt video (AICI) cum se tensionează atmosfera când candidata ȘOR, partid afiliat Moscovei, este întrebată din ce trăiește, având în vedere veniturile mici trecute în declarația de avere.

„Asta înseamnă să te măriți cu succes”, a răspuns Guțul înțepată, determinând apoi o reacție agresivă din partea paznicilor care o însoțeau. Aceștia l-au împins pe jurnalistul incomod, iar Serghei Burgudji, membru al Partidului ȘOR, fost candidat la Primăria Chișinău, i-a recomandat „să citească mai multă literatură ca să învețe să adreseze corect întrebări”.

Adunarea Populară a Găgăuziei s-a întrunit, marți, în ședință extraordinară, pentru a recunoaște rezultatele alegerilor pentru funcția de bașcan. Deputații locali susțin că nu au încredere în Curtea de Apel, care trebuie să valideze alegerile și nici în autoritățile centrale. Aceștia mai spus că Evghenia Guțul a câștigat onest scrutinul electoral și că o recunosc în calitate de bașcan.

PODUL a relatat AICI despre acțiunea Centrului Național Anticorupție (CNA) și Inspectoratului Național de Investigație (INI), sub conducerea Procuraturii Anticorupție (PA), care au ridicat marți listele alegătorilor de la Judecătoria Comrat. Temei al acțiunii a fost bănuiala rezonabilă privind includerea în listele alegătorilor a persoanelor decedate și aflate în afara țării și votarea din numele acestora.

Partidul de guvernare a calificat acuzațile la adresa autorităților ca fiind „niște aberații populiste”.

La fel ca câțiva dintre liderii săi, PAS a anunțat că va expune pe rezultatul şi legitimitatea scrutinului doar după ce vor fi clarificate toate alegațiile de fraudă și corupție semnalate de autorități și va exista o decizie finală pe validarea alegerilor.

„Nu te poți autoproclama bașcan călcând în picioare legile Republicii Moldova. Dușmanii acestui popor, dușmanii țării noastre trebuie să cunoască că noi avem LEGE și ea trebuie respectată și aplicată! Alegerile trebuie să fie libere și corecte, doar conform legislației în vigoare”, a reacționat deputatul PAS, Dorian Istrati.

 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.