Actualitate Internă

ANUNȚUL lui Igor Grosu: Parlamentul de la Chișinău se pregătește să declare Rusia drept stat TERORIST: ”Rusia lovește deliberat în civili și în infrastructura civilă”

ANUNȚUL lui Igor Grosu: Parlamentul de la Chișinău se pregătește să declare Rusia drept stat TERORIST: ”Rusia lovește deliberat în civili și în infrastructura civilă”

Fragmentele de rachetă descoperite luni în apropiere de orașul Briceni sunt un ecou al războiului injust purtat de Federația Rusă în Ucraina și un semnal că suntem în pericol, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, la emisiunea „În profunzime” de la PRO TV Chișinău, potrivit Deschide.md. Șeful Legislativului a anunțat că Parlamentul de la Chișinău va veni cu o Declarație prin care ar putea recunoaște Rusia drept stat terorist.

Președintele Parlamentului califică incidentul de astăzi din apropierea orașului Briceni drept unul foarte grav.

Foarte grav, este al treilea incident: primul a fost cu survolarea spațiului aerian, al doilea – racheta căzută la Naslavcea și acum - la Briceni, în proximitate. Este grav, chiar dacă e un fragment, dar s-a întâmplat într-o livadă, a fost zgomot, i-a speriat pe oameni. A fost un ecou al războiului Federației Ruse purtat în Ucraina. Încă mai suntem sub acest pericol”, a spus Igor Grosu.

Specialiștii, potrivit lui Igor Grosu, nu au depistat material explozibil și autoritățile sunt în așteptarea rezultatelor anchetei.

Totodată, șeful Legislativului a menționat că aceste incidente denotă necesitatea de a fortifica capacitățile de apărare ale R. Moldova. 

Chiar daca suntem neutri, trebuie sa investim în sistemul nostru de apărare, discutăm cu partenerii europeni, încercam sa convingem de aceste investiții. Trebuie să poți să îți aperi spațiul tău aerian”, a spus șeful Legislativului. 

Solicitat să comenteze ce măsuri ar întreprinde autoritățile de la Chișinău după ce Parlamentul European a declarat Rusia stat terorist, Igor Grosu a evidențiat că o Declarație similară va fi adoptată și la Chișinău. 

Vom analiza Declarația - Rusia stat terorist și vom elabora o declarație vis-a-vis de aceste aprecieri. Rusia a pornit o invazie împotriva Ucrainei. Nu este un război convențional. Deliberat se lovește în infrastructura civilă, se lovește în cetățeni”, a specificat șeful Legislativului. 

Oficialul a mai spus că în ultimele zile numărul cetățenilor ucraineni care se refugiază în R.Moldova este în creștere și că autoritățile vor depune eforturi pentru a-i ajuta pe ucrainenii fugiți din calea războiului.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.