Sunday, May 12, 2024
Actualitate Internă

NEMULȚUMIȚI de activitatea primarului Ivan Ceban, consilierii municipali din Chișinău i-au dat un vot de neîncredere: „Un semn politic că actualul primar nu are nicio susținere în Consiliu”

NEMULȚUMIȚI de activitatea primarului Ivan Ceban, consilierii municipali din Chișinău i-au dat un vot de neîncredere: „Un semn politic că actualul primar nu are nicio susținere în Consiliu”

Consilierii din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) i-au dat un „vot de neîncredere” primarului Ivan Ceban. S-a întâmplat la ședința CMC de joi, 13 iulie, unde aleșii locali de la PLD, PAS, Platforma DA și PSRM s-au întrunit pentru a continua ședința anterioară a Consiliului, însă aceasta a fost boicotată de edil.

„În consecință s-a decis punerea la vot a propunerii privind acordarea votului de neîncredere pentru primarul de Chișinău. Aceasta a fost o chestiune politică, prin care s-a demonstrat că primarul a pierdut susținerea Consiliului Municipal”, a declarat președintele fracțiunii PL, Ion Cebanu, pentru deschide.md.

Drept urmare, consiliera pe comunicare a primarului general, Natalia Ixari, a spus pentru sursa citată că votul din CMC nu poate produce efecte juridic, întrucât s-a produs cu încălcarea procedurilor. Ea a precizat că la ședință au fost prezenți circa 20 de consilieri, astfel nefiind întrunit numărul necesar de aleși locali pentru a desfășura lucrările ședinței.

Potrivit liberalului Ion Cebanu, votul de neîncredere cu care s-a ales Ivan Ceban este un semn politic că actualul primar nu are nicio susținere în CMC. Cebanu susține că edilul a primit vot de neîncredere din cauză că de mai multe ori a încercat să blocheze activitatea Consiliului și luarea deciziilor importante.

„Nu este prima dată când primarul obstrucționează activitatea Consiliului Municipal. Noi din capul locului am spus că nu este corect, nu este bine și nici măcar în câmpul legal să facă asemenea lucruri, când nu permite unor funcționari să vină în fața consiliului să raporteze anumite proiecte, când invită unii reprezentanți să părăsească ședințele CMC, pentru că așa vrea mușchiul lui. Inițiativa a fost susținută practic de toate fracțiunile. Acest vot de neîncredere este un semn politic că actualul primar nu are nicio susținere în CMC. El ar trebui să se preocupe de aceste lucruri, deoarece mai are câteva luni până la alegeri”, a declarat președintele fracțiunii liberale din CMC, invitat la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.