Monday, May 13, 2024
Actualitate Internă

VIDEO. Numele celor 3 noi miniștri din Guvernul Recean: În fruntea Ministerului de Interne a fost preferat un militar

VIDEO. Numele celor 3 noi miniștri din Guvernul Recean: În fruntea Ministerului de Interne a fost preferat un militar

Dan Perciun este noul ministru al Educației și Cercetării, Andrei Spînu revine în funcția de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, iar Adrian Efros va conduce Ministerul Afacerilor Interne.

Se întâmplă la câteva zile după ce ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, au demisionat fără a invoca motive.

Miniștrii desemnați au depus în această după-amiază jurământul de învestire, în prezența președintei Maia Sandu și a premierului Dorin Recean.

Cabinetul Recean, învestit în februarie 2023, este succesorul Guvernului Gavriliță și al doilea Executiv de când PAS a preluat majoritatea parlamentară în urma alegerilor anticipate din iulie 2021.

Dan Perciun este unul dintre cei mai vocali deputați PAS. Până a deveni ministru, Perciun a fost președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie.

Până a reveni la șefia Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a deținut funcția de secretar general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova. Spînu este unul dintre cei mai importanți oameni din PAS.

Adrian Efros este militar de profesie, a fost genist și pacificator. În martie 2022, colonelul Efros a fost numit șef al Centrului Unic de Gestionare a Crizei (CUGC) de către Comisia pentru Situații Excepționale.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.