Actualitate Internă

EXCLUSIV Interviu VIDEO. Verdictul jurnalistului Alex Cozer: ”Natalia Morari NU poate fi un politician de perspectivă în R.Moldova”. Ce șanse ar putea avea Morari, Usatîi sau Vlah în eventualitatea unor candidaturi la prezidențiale

EXCLUSIV Interviu VIDEO. Verdictul jurnalistului Alex Cozer: ”Natalia Morari NU poate fi un politician de perspectivă în R.Moldova”. Ce șanse ar putea avea Morari, Usatîi sau Vlah în eventualitatea unor candidaturi la prezidențiale

Într-un interviu video acordat în exclusivitate pentru Podul.md, în cadrul emisiunii ”Raport”, pe care jurnalistul Nicolae Chicu o realizează la Chișinău, jurnalistul și omul de televiziune Alex Cozer a analizat șansele pe care le-ar putea avea personaje ca Natalia Morari, Renato Usatîi sau Irina Vlah în lupta pentru viitoarele alegeri prezidențiale, existând scenarii privitoare la eventualitatea candidaturile acestora. 



Întrebat despre șansele Nataliei Morari – concubina infractorului fugar Veaceslav Platon, ambii aflându-se în siajul serviciilor rusești de informații –, Cozer a răspuns: 

”Să se ducă, să strângă semnături și să candideze, dacă asta vrea. Eu nu cred că Natalia Morari poate fi un politician de perspectivă în Republica Moldova. Sigur, cu fluxuri financiare, sigur, asociindu-se cu toate aceste grupări criminale – Șor, Plahotniuc, Andronachi, chiar și cu Dodon, acesta din urmă pe post de mascotă –, ea ar putea să candideze la președinție. Totuși e o figură cunoscută, ar putea avea un anumit succes, dar o Natalia Morari pe cont propriu nu ar avea nicio șansă din punctul meu de vedere. 

Dacă vrea să se implice în politcă, n-are decât s-o facă. Republica Moldova e, în ciuda a ceea ce spune Natalia Morari, o țară mult mai liberă decât era acum doi ani și jumătate, când Platon, Stoianoglo și Dodon decideau totul, și e cu mult mai liberă decât acum patru-cinci ani, pentru că, dacă atunci ți-ai fi permis să faci ce fac unii astăzi, n-ai fi ajuns  prea departe. Băieții îți puteau inventa orice pentru a-ți face probleme. Acum, Republica Moldova este o țară liberă, uneori prea liberă”.

Întrebat despre șansele unei candidaturi a lui Renato Usatîi la prezidențiale, Alex Cozer i-a transmis acestuia că mai bine s-ar reorienta spre Primăria Bălți, mai ales că și-a bătut joc de electoratul de acolo, când s-a supărat ca un copil și a plecat pe nepusă masă, luându-și toate jucăriile și facilitând o creștere a partidului Șor: 

”Renato Usatîi să se ducă să candideze la Bălți, nu la prezidențiale. El a făcut multe promisiuni oamenilor de acolo, în mare parte, promisiuni pe care nu le-a respectat. Este un exemplu de infantilism ca tu, după un eșec la niște alegeri, să-ți iei pur și simplu toate jucăriile și să lași baltă al doilea oraș al țării. A fost total rușinos și neserios ce a făcut Renato Usatîi, ulterior el fiind vinovat în mare parte și de ascensiunea lui Șor, pentru că, pe fondul demisiei sale, Marina Tauber a candidat și a defilat, iar Usatîi un cuvânt nu a spus în acea campanie. Asta este o criminală care a furat alături de Șor, pe cine votați voi? – măcar atât ar fi putut să întrebe. 

Sunt lucruri pe care Renato Usatîi trebuie să și le asume. El și-a lăsat baltă o parte din electorat, electorat care a migrat spre Șor. Acum, Usatîi a reapărut și este același dintotdeauna. Dacă își dorește cu adevărat să revină în politică, să lase prezidențialele și să se ducă din nou la Balți să candideze, că altfel se poate spune că lasă acel oraș pe mâna instrumentelor Kremlinului. La urma urmei, dacă nu mai vrea la Bălți, să vină să candideze împotriva lui Ion Ceban la Chișinău”. 

În condițiile în care există unele zvonuri privind faptul că rușii ar putea investi într-o candidatură la prezidențiale a Irinei Vlah, fosta bașkană a așa-zisei Găgăuzia, Alex Cozer a fost întrebat și despre acest scenariu. 

”Eu nu îi dau șanse foarte mari, așa că m-aș bucura ca cei de la Kremlin să investească în Irina Vlah și să se bazeze pe ea, pentru că Irina Vlah nu este o figură care să se poată ridica la nivelul unor alegeri prezidențiale. Ea nu poate fi un candidat cu adevărat serios și periculos”, a explicat jurnalistul. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.