Actualitate Internă

O fotojurnalistă de la Chișinău, care a vrut să meargă la meciul Sheriff Tiraspol - AS Roma, a fost întoarsă din drum la așa-zisa frontieră transnistreană. Autoritățile moldovene anunță „măsuri de răspuns”

O fotojurnalistă de la Chișinău, care a vrut să meargă la meciul Sheriff Tiraspol - AS Roma, a fost întoarsă din drum la așa-zisa frontieră transnistreană. Autoritățile moldovene anunță „măsuri de răspuns”

Autoritățile constituționale anunță aplicarea de „măsuri legitime de răspuns, capabile să descurajeze acest gen de acțiuni”, după ce fotojurnalistei Elena Covalenco i s-a interzis accesul în stânga Nistrului, unde voia să ajungă ieri, 21 septembrie, pentru partida Sheriff - AS Roma, de la Tiraspol.

Elena Covalenco a scris pe o rețea de socializare despre interdicția de la așa-numita frontieră transnistreană.

„Tocmai am fost înștiințată de către forțele separatiste de la Tiraspol că am interdicție de intrare într-o regiune a țării mele. Pur și simplu mergeam la meci. Mulțumim autorităților constituționale că au făcut tot posibilul ca meciul de azi sa aibă loc pe un teritoriu unde securitatea ta depinde de voința unui regim ilegal”, a scris ea.

Astfel de acțiuni „nu mai pot fi tolerate”

„Biroul politici de reintegrare a luat act de informația conform căreia jurnalistei Elena Covalenco i s-a interzis accesul în regiunea transnistreană pentru o perioadă de 3 ani. Această regretabilă acțiune demonstrează cu prisosință faptul, că Tiraspolul urmărește o altă agendă decât cea declarată public, aducând procesul de negocieri în impas. Măsurile întreprinse de autoritățile neconstituționale periclitează eforturile Chișinăului și ale partenerilor săi externi de a găsi o soluție pașnică și durabilă a dosarului transnistrean”, se arată într-un comunicat emis în această dimineață de către Biroul politici de reintegrare.

„Practicile abuzive ale Tiraspolului față de reprezentanții presei și ai societății civile, îngrădirea constantă a libertății circulației, alte limitări brutale ale drepturilor omului în regiune nu mai pot fi tolerate. În consecință, autoritățile constituționale ale Republicii Moldova vor aplica măsuri legitime de răspuns, capabile să descurajeze acest gen de acțiuni”, se mai arată în comunicat.

Partida dintre Sheriff Tiraspol și AS Roma a contat pentru faza grupelor Ligii Europa și s-a încheiat cu victoria italienilor, scor 1-2.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.