Actualitate Internă

Spaima de pușcărie! Rusofilul Ivan Ceban se victimizează și se văicărește public, anunțând că e cercetat în două dosare de corupție, fiind vizat de perchezițiile mascaților. Avertizăm că numai două dosare sunt prea puține. Motivele

Spaima de pușcărie! Rusofilul Ivan Ceban se victimizează și se văicărește public, anunțând că e cercetat în două dosare de corupție, fiind vizat de perchezițiile mascaților. Avertizăm că numai două dosare sunt prea puține. Motivele

Primarul rusofil și românofob al Chișinăului – l-am numit pe Ivan Ceban, personaj consiliat de FSB – s-a victimizat caraghios, duminică, acuzând puterea PAS că i-ar pregăti două dosare penale în preludiul campaniei pentru alegerile locale, Ceban candidând pentru un nou mandat. 

Rusofilul a precizat că ar deține informații potrivit cărora ar urma să fie subiectul unor percheziții în perioada imediat următoare. Avertizăm că dacă, într-adevăr, Ceban e anchetat de procurori, aceștia ar trebui să-l ancheteze și pentru intimidările și presiunile publice pe care le face în prezent. De asemenea, dacă, într-adevăr, Ceban e vizat de percheziții, procurorii ar trebui să afle cine din sfera justiției îl protejează și-l avertizează pe rusofil, întrucât perchezițiile anunțate cu câteva zile înainte reprezintă o absurditate de proporții.

Unul dintre dosare – a insistat Ceban, agramat ca întotdeauna – s-ar axa pe speța Hotelului Național, în timp ce altul ar investiga îmbogățirea sa ilicită:    

„Spre mare regret, guvernarea PAS așa și nu se oprește, este insistentă. Este un dosar repornit la indicația conducerii PAS, un dosar clasat privind Hotelul Național, unde eu nu am avut nicio treabă absolut, dar sunt scoși toți oamenii din această examinare și se încearcă de a mi-l băga pe data de 5 octombrie – cu o zi înainte de începutul campaniei electorale și în ziua în care trebuie să fiu înregistrat în calitate de candidat. Este un dosar fabricat, scos din deget la indicația celor din conducerea PAS.

Recent, acum câteva săptămâni, a fost pornit un dosar penal gestionat de un procuror detașat de la Hîncești, pentru că de la Chișinău nimeni nu a vrut să se ocupe de așa ceva, pe îmbogățire ilicită. Foarte mulți oameni din PAS sunt împotrivă, taberele sunt împărțite. Și acest dosar cu mare tam-tam trebuie să ajungă în instanță până la alegeri. Se vrea în adresa familiei mele să fie show-uri cu mascați. Din câte cunosc, CNA și SIS refuză, este implicat acum MAI. Am această informație cel puțin din trei surse”.

2 dosare, prea puține!

Este salutar dacă, într-adevăr, procurorii îl cercetează pe Ceban în două dosare. Însă avertizăm că două sunt prea puține, având în vedere dezastrul financiar de proporții pe care rusofilul l-a cauzat pe Primăria Chișinău și în companiile municipalității. Potrivit investigațiilor Podul,md (detalii AICI și AICI), Ceban a îndatorat fără precedent Primăria, împrumutându-se cu dobânzi uriașe de la mai multe bănci, timp în care nu doar că nu face nimic pentru infrastructură și întreprinderi municipale, dar mai și risipește sume considerabile (bani publici!) pe concerte și alte evenimente electorale al căror principal beneficiar este chiar el. 

Amintim faptul că Ivan Ceban (pe care serviciile secrete rusești vor să-l travestească în ”pro-european”) este principalul pion politic al Rusiei din R.Moldova.  

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.