Actualitate Internă

În Republica Moldova vor începe exerciții militare moldo-americane: Trageri, salturi cu parașuta și aplicarea tehnicilor și metodelor moderne de instruire

În Republica Moldova vor începe exerciții militare moldo-americane: Trageri, salturi cu parașuta și aplicarea tehnicilor și metodelor moderne de instruire

La finele lunii octombrie, Armata Națională a Republicii Moldova va desfășura exercițiul bilateral moldo-american „Aurochs Partner — 2023”.

Astfel, în intervalul 25-31 octombrie, la centrele de instruire ale Regimentului de aviație „Decebal”, Mărculești și Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din Bălţi, militarii moldoveni și americani se vor antrena în comun.

Antrenamentele care vor cuprinde trageri din armamentul de infanterie și salturi cu parașuta, au ca scop dezvoltarea capabilităţilor şi ridicarea nivelului de interoperabilitate între armatele participante, precum și punerea în practică a tehnicilor, metodelor şi procedurilor moderne de instruire militară individuală şi colectivă.

Potrivit Ministerului Apărării, exercițiul bilateral moldo-american „Aurochs Partner-2023” se va desfășura conform Planului pregătirii pentru luptă al Armatei Naţionale pentru anul curent.

Guvernul a stabilit sarcina de încorporare pentru armată

Executivul a aprobat proiectul de hotărâre privind încorporarea cetățenilor în serviciul militar în termen şi cu termen redus în perioada octombrie 2023 — ianuarie 2024.

Astfel, în unităţile militare ale Armatei Naționale urmează să fie încorporaţi circa 1.250 de tineri, iar alți 10 tineri vor executa serviciul militar cu termen redus.

În această perioadă, peste 600 de soldați care au executat serviciul militar în termen timp de 12 luni vor fi trecuți în rezervă.

Procesul de încorporare a cetățenilor în serviciul militar în termen sau în cel cu termen redus se efectuează pe etape, conform graficului elaborat și aprobat de către Ministerul Apărării.

Recruții urmează să fie examinați medical de către comisiile medico-militare de pe lângă organele administrativ-militare, în volumul şi modul prevăzute de lege.

Exerciții de apărare aerienă, executate în premieră de militarii moldoveni

Armata Republicii Moldova a efectuat în premieră, la sfârșitul lunii mai, exerciţii de apărare antiaeriană împreună cu Franţa, Marea Britanie, România şi SUA, în scopul asigurării securității celor aproape 50 de lideri europeni care au participat, la 1 iunie, la cel de-al doilea summit al Comunităţii Politice Europene (EPC), care s-a desfășurat în localitatea Bulboaca.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.