Actualitate Internă

Separatiștii de la Tiraspol își încordează mușchii, demarând lucrări menite să îngreuneze libera circulație în zona cu regim sporit de securitate / Precizările Asociației „Promo-LEX”

Separatiștii de la Tiraspol își încordează mușchii, demarând lucrări menite să îngreuneze libera circulație în zona cu regim sporit de securitate / Precizările Asociației „Promo-LEX”

Administrația separatistă de la Tiraspol creează noi obstacole pentru libera circulație în zona cu regim sporit de securitate, după ce a demarat așa-zise „lucrări tehnice” la hotarul administrativ dintre localitățile Tighina și Varnița. Tiraspolul ar intenționa să instaleze bariere, stâlpi sau baraje noi în Zona de Securitate, se arată într-un comunicat de presă al Asociației „Promo-LEX”, citat pe siteul publicației ziarulnational.md.

„Autoritățile constituționale nu trebuie să tolereze nicio încercare de instalare a unor bariere, stâlpi sau baraje noi în Zona de Securitate. Considerăm că autoritățile urmează să obțină o evacuare imediată a blocurilor de beton instalate anterior și betonarea gropilor efectuate în partea carosabilă la hotarul administrativ între localitățile Varnița și Tighina”, subliniază „Promo-LEX”.

Potrivit aceleiași surse, experiențele anterioare ce țin de instalarea unor garduri, obstacole sau posturi suplimentare demonstrează că administrația ilegală din Tiraspol ignoră cu desăvârșire chiar și angajamentele asumate în cadrul formatului de discuții, inclusiv în cadrul Comisiei Unificate de Control.

„Problema liberei circulații în acest perimetru este una extrem de complexă și necesită acțiuni imediate de cercetare sub toate aspectele, pentru a opri lucrările de construcție a gardului și de a preveni noi cazuri de încălcare gravă a regimului din Zona de Securitate cu regim sporit (municipiul Tighina)”, avertizează „Promo-LEX”.

CITEȘTE ȘI: Deputatul PAS Oazu Nantoi: „Tiraspolul nu are de ales și va coopera cu autoritățile de la Chișinău și de la Kiev” în privința coridorului pentru cerealele ucrainene / „Se tem de Rusia, dar, totodată, nu pot ignora contextul regional”

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.