Actualitate Internă

11 persoane conectate cu noul partid al pro-rusului Ilan Șor au fost reținute la Bălți pentru posibile ilegalități electorale

11 persoane conectate cu noul partid al pro-rusului Ilan Șor au fost reținute la Bălți pentru posibile ilegalități electorale

La Bălți au fost reținuți de poliție 11 reprezentanți ai Partidului „Șansă”, organizație politică recent înființată pentru regruparea membrilor defunctului partid Șor, înființat de oligarhului fugar infractor și pro-rus Ilan Șor. Cei 11 sunt suspectați de răspândirea ilegală de pliante electorale în susținerea altui candidat la alegerile locale, afiliat partidului „ȘOR”, declarat neconstituțional. Printre persoanele reținute se numără și patru minori

„Din declarațiile persoanelor, polițiștii au stabilit că pliantele electorale au fost primite la oficiul Partidului ”Șansă” din Bălți, în scopul repartizării ulterioare în cutiile poștale ale locuitorilor cu mesajul de susținere a altui exponent politic al aceluiași partid”, au comunicat reprezentanții IGP.

Oamenii legii au ridicat 1400 de pliante electorale în timpul reținerii persoanelor. Materialele au semne vizibile de încălcări a Codului electoral al Republicii Moldova, fiind prezentă inscripția despre taparea acestora la echipament propriu, a precizat IGP.

Totodată, polițiștii au fost depistat și ridicat mijloace bănești în sumă de 10 800 de lei, mai multe liste electorale, contracte și angajamente publice a reprezentanților partidului politic.

„De menționat este faptul că membrii partidului au implicat conștient în acțiunile lor infracționale minori, cunoscând despre faptul că aceștia nu pot fi pasibili de răspundere penală”, a declarat IGP.

Prim-ministrul Dorin Recean a anunțat, vineri, decizia prin care se anulează înregistrarea concurenților electorali desemnați de către Partidul „Șansă” în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie. Premierul a declarat că măsura a fost luată în contextul atacului hibrid rusesc împotriva Moldovei, prin intermediul unui grup criminal organizat condus de Șor. 

„Au fost identificate activități de influențare a alegerilor în scopul intereselor Federației Ruse, prin intermediul unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor, prin intermediul Partidului Șansă”, a anunțat, în această seară, premierul Dorin Recean. Vigilent, Ilan Șor și-a asigurat la Bălți un candidat de rezervă, anunț că, în locul candidatei Victoria Șapa, o va susține pe Arina Corșicova.

CITEȘTE ȘI: Cutremur în tabăra pro-rușilor din R.Moldova! Partidul "Șansă" a fost EXCLUS pe ultima sută de metri din alegerile locale! Premierul Dorin Recean: "Provocările sunt sistemice, iar statul are obligația să intervină! Rusia vrea să ne rupă țara, să alimenteze separatismul și să ne arunce în haos!"

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.