Actualitate Internă Cap de pod

R.Moldova e raiul corupților și al infractorilor Rusiei. Statul eșuat de la Est de Prut a mai eliberat un politician rusofil din izolator. Unirea e singura soluție pentru salvarea Basarabiei noastre

R.Moldova e raiul corupților și al infractorilor Rusiei. Statul eșuat de la Est de Prut a mai eliberat un politician rusofil din izolator. Unirea e singura soluție pentru salvarea Basarabiei noastre

O nouă zi, o nouă dovadă că R.Moldova e un paradis pentru tot soiul de corupți și infractori dirijați de Kremlin. De această dată vorbim despre transfugul de la Bălți, Alexandr Nesterovschi, cel care a fost cooptat pe bani mulți în echipa fugarului condamnat Ilan Șor, părăsind PSRM-ul fostul președinte Igor Dodon – detalii AICI.  

Eliberările subite din ultima perioadă a unor corupți și infractori notorii ghidați de Kremlin, ,,libera circulație” a banilor murdari ai Rusiei, puși în joc pentru a deturna parcursul pro-european și pro-românesc firesc al Republicii Moldova ne arată, a câta oară, ca statul de la est de Prut este o gubernie eșuată, unde nimeni nu-și dorește să ,,arunce în aer” (ca să folosim expresia ex-premierului Vlad Filat) sistemul putred de corupt, beneficiari ai căruia sunt o mână de procurori, judecători și avocați aserviți oligarhilor din afara țării. 

Toate aceste lucruri se petrec sub ochii partenerilor pro-europeni, ce sunt încă nepermis de indulgenți cu Chișinăul, care una promite la Bruxelles, Washington și București, dar alta face acasă. 

De remarcat că R.Moldova nu a excelat nici măcar la capitolul luptei împotriva corupției mici, altfel cum s-ar explica faptul că agenții din Poliția Rutieră continuă să perceapă șpăgi de la șoferi, fix ca în perioada lui Dodon și Plahotniuc – detalii AICI

Reforma justiției reprezintă un eșec. Chișinăul nu intenționează să spargă sistemul corupt. Doar Unirea cu România mai poate rupe cercul vicios

În ciuda afirmațiilor pompoase și rupte cu totul de realitate ale Chișinăului vis-a-vis de așa-zisa ,,reformă a justiției”, lucrurile nu numai că nu evoluează în direcția sugerată de partenerii noștri pro-europeni, ci involuează.

Ați observat că, de câteva luni bune, la Chișinău, fie că vorbim de presa de acolo, de societatea civilă, de politicienii de orice coloratură, aceștia aproape că nu mai vorbesc, ori dacă o fac, o fac doar în șoaptă, despre furtul miliardului, despre continuarea investigării acestei jecmăneli a secolului care a stârnit hohote de râs în Occident, mulți întrebându-se cum de a fost posibil așa ceva într-o țară din Europa care se mai și pretinde a fi ,,pro-europeană” ? 

Sistemul justițiar corupt este mult prea adânc înrădăcinat pentru a fi stârpit, iar politicienii, avocații, judecătorii și procurorii din acest sistem sunt între ei nași, cumetri, fini și chiar rude directe. 

Ce ar mai fi de făcut și de zis în acest caz? 

Singura soluție prin care basarabenii pot fi eliberați din prizonieratul acestui sistem mizerabil care își întinde tentaculele în toate sferele sociale și publice este Unirea cu România. Aceasta a fost, este și va fi singura soluție capabilă să distrugă din exterior, și apoi din interior, acest cerc vicios. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.