Editorial

Dacă rămâne în CSI, R.Moldova e părtașă indirect la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Dacă rămâne în CSI, R.Moldova e părtașă indirect la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Mesajul de alaltăieri al ministrului Economiei privind necesitatea ieșirii din Comunitatea Statelor Independente (CSI/Э-CЭН-ГЭ/CНГ) face parte, mai degrabă, din șirul celor anterioare și sunt asemănătoare cu recenta orchestrare a amendarii pentru asigurarea auto expirată. 

Marea problema a mesajelor diriguitorului de la Economie și a guvernului din care face parte este lipsa lor de credibilitate. Funcția pe care o deține acesta îi permite să inițieze oficial, la nivelul guvernului, o examinare exigentă și responsabilă a impactului și eficienței apartenenței noastre la compromisa și ineficienta structură CSI-istă, total dominată de Moscova. 

A continua calitatea de membru al CSI în condițiile actuale înseamnă a fi părtaș indirect și la agresiunea barbară rusească împotriva Ucrainei (ați văzut cumva ca această structura "pașnică" să condamne războiul Rusiei împotriva Ucrainei?).

Dacă suntem persoane responsabile, cărora li s-a încredințat administrarea treburilor statului, și ne mai declarăm sus și tare că suntem pro-europeni, nu trebuie să ne conducem de declarațiile unor pițigoi politici de la think-tank-urile (ONG) guvernării, care sunt îmbrăcăți în costume elegante europene, dar încă poartă cu mândrie "ușanka/căciula" CSI-stă. Instituțiiile principale ale statului – parlamentul, guvernul și președinția – demult trebuiau să adopte decizia de părăsire a acestei structuri rusești de subordonare a spațiului ex-sovietic și nu să se prindă și ele în kazaciokul Э-CЭН-ГЭ-У-ЛУЙ.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.