Podul Minciunilor Actualitate Internă

VIDEO. George Simion și-a exprimat public antipatia față de Maia Sandu, la unul din cele mai populare canale poloneze din online. „Este dirijată de Germania și alte forțe internaționale”

VIDEO. George Simion și-a exprimat public antipatia față de Maia Sandu, la unul din cele mai populare canale poloneze din online. „Este dirijată de Germania și alte forțe internaționale”

Liderul formațiunii extremiste AUR, George Simion, a acordat recent un interviu – cel puțin bizar dacă nu a fost plătit, căci altfel nu se justifică lipsa unor întrebări și a unor teme esențiale  - pentru Visegad 24, canal media finanțat de guvernul polonez și popular mai ales pe X (fostul Twitter) unde are peste 800.000 de followers, interlocutorul polonez ocolind absolut toate controversele despre politicianul român, deși pare un foarte bun cunoscător al relațiilor internaționale și mai ales al situației din Europa de Est. 

PODUL.ro a semnalat AICI răspunsul revoltător oferit de Simion la întrebarea despre frații Andrew și Tristan Tate, trimiși în judecată, în România, în baza acuzațiilor de trafic de persoane, viol și constituirea unui grup criminal care exploata sexual femei. 

Simion a emis și alte declarații aiuristice în cadrul interviului acordat polonezilor de la Visegrad, pozând în mare „atlantist” care militează pentru o relație mai apropiată a României cu Statele Unite, deși nu mai departe de acum câteva luni vocifera că NATO urmărește extinderea conflictului ruso-ucrainean prin prezența trupelor sale în R.Moldova. Detalii AICI

Într-un răspuns legat de unirea Moldovei cu România, Simion spune pe șleau că nu-i place „de președinta Maia Sandu care este dirijată de Germania și alte forțe internaționale”, fără a fi chestionat însă asupra interdicției de a pătrunde pe teritoriul R.Moldova, despre conexiunile sale cu agenți FSB, fapt cunoscut atât la Chișinău, cât și la Kiev, sau despre scorul insignifiant obținut de AUR la alegerile parlamentare din R.Moldova în 2021, deși, după toate datele, numărul unioniștilor este în creștere (fapt menționat, de altfel, și de interlocutorul lui Simion în cadrul discuției). VIDEO la finalul textului.

Amintim, de asemenea, declarațiile lui Simion din 1 decembrie 2022 când cerea, la Alba Iulia, ca România să nu mai ajute R.Moldova „nici măcar cu un leu”.

Redăm mai jos câteva din mențiunile lui George Simion, în cadrul cărora demagogia și impostura auristului sunt ușor detectabile:

„Avem o relație complicată cu Kievul din cauza minorităților ale căror drepturi nu sunt respectate. Dar sperăm ca situația românilor să se îmbunătățească după ajutorul acordat de România Kievului. Au închis biserici, au închis școli, deci nu sunt așa de ușor de iubit” (interlocutorul nu deranjează cu întrebări sensibile despre opoziția permanentă pe care a manifestat-o Simion față de suportul acordat Ucrainei de România, n.red).

„Nu mi place de președinta Maia Sandu care este dirijată de Germania și alte forțe internaționale. Dar suntem mai întâi români și abia apoi politicieni. Pentru români războiul din Ucraina are costuri uriașe, din punct de vedere energetic, al contribuției la efortul de război și la susținerea R.Moldovei. Banii ăștia reprezintă taxele plătite de cetățenii români ca și în Polonia. Suntem adepții unei uniri pașnice cu R.Moldova și ai păcii în regiune care cu cât se va întâmpla mai repede, cu atât mai bine”. (VIDEO la finalul textului, de la minutul 21.00, aproximativ)

„Avem un parteneriat strategic cu SUA și credem în acest parteneriat. Simțim în România influența tot mai mare a Franței și Germaniei mai ales că liderii politici români au fost slabi de-a lungul anilor. E nevoie să echilibrăm aceste puteri europene cu un aliat important ca Statele Unite. Cred că viitorul este euro-atlantic. Nu putem separa Europa de blocul „american” (nord-atlantic, n.red). Mai cred că parteneriatul dintre România și Polonia este strategic și că România trebuie să facă parte din Grupul de la Visegrad”.

În finalul interviului Simion, care afirmase inițial că AUR e al doilea partid din România, spune că, după europarlamentarele din 2024, formațiunea sa ar putea deveni chiar cea mai importantă structură politică din România: „vom avea cel puțin zece europarlamentari AUR după următoarea rundă de alegeri. Sperăm să ajungem primul partid din România după primul set de alegeri. Grupul nostru (de eurodeputați AUR) va fi condus de Cristian Terhes”.



 

 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.