Actualitate Internă

VIDEO.Maia Sandu mulțumește României după decizia istorică privind deschiderea negocierilor de aderare la UE. „Sprijinul României ne-a adus mai aproape de visul nostru european. Mulțumim!”

VIDEO.Maia Sandu mulțumește României după decizia istorică privind deschiderea negocierilor de aderare la UE. „Sprijinul României ne-a adus mai aproape de visul nostru european. Mulțumim!”

Președinta Maia Sandu a transmis, în rețelele de socializare, mesaje de entuziasm și mulțumire partenerilor europeni, după decizia istorică de joi a Consiliului European privind deschiderea negocierilor de aderare a Moldovei și Ucrainei la UE, menționând, în cel puțin două mesaje distincte, contribuția României la „visul european” al R.Moldova.

„Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Moldovei la UE este o pagină nouă în istoria noastră. Sprijinul României ne-a adus mai aproape de visul nostru european. Mulțumim, România”, a scris Maia Sandu pe X/Twiter, distribuind apoi mesajul de felicitare al președintelui Klaus Iohannis cu mențiunea: „Vă mulțumesc, dle Președinte Klaus Iohannis, pentru sprijinul constant și neclintit. Alături de România suntem mai aproape de Uniunea Europeană”.

 

PODUL.md a relatat AICI că liderii statelor Uniunii Europene, reuniţi joi la Bruxelles, au decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova, după ce în luna noiembrie Comisia Europeană făcuse o recomandare în acest sens.

Imediat după votul de la Bruxelles, Maia Sandu, premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu, au transmis împreună cetățenilor un mesaj în care emoția și bucuria erau cu greu stăpânite de cei trei oficiali de la Chișinău. Video mai jos: 


 

 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.