Actualitate Internă Cap de pod

EXCLUSIV DOCUMENT. Cazul agresării fizice a jurnalistului român Vlad Hatman, originar din Basarabia: MAE anunță că oficiul consular al României la Marsilia a solicitat de urgență informații de la autoritățile franceze

EXCLUSIV DOCUMENT. Cazul agresării fizice a jurnalistului român Vlad Hatman, originar din Basarabia: MAE anunță că oficiul consular al României la Marsilia a solicitat de urgență informații de la autoritățile franceze

Ministerul Afacerilor Externe al României s-a autosesizat pe marginea incidentului privind agresarea fizică a jurnalistului român Vlad Hatman, originar din Republica Moldova (AICI detaliile cazului). 

Astfel, urmare a unei solicitări Podul.md, MAE informează că oficiul consular al României la Marsilia, unde a avut loc infracțiunea de agresiune fizică împotriva lui Vlad Hatman, “a întreprins de urgență demersurile corespunzătoare pe lângă autoritățile franceze competente în vederea obținerii de informații”.  

Totodată, conform răspunsului MAE (foto sus), până la data de 21.12.2023, oficiul Consular al României de la Marsilia nu a primit, deocamdată, nici o notificare oficială de la autoritățile franceze care investighează acest caz. MAE va reveni cu noi informații. 

Amintim că, urmare a acestui incident, Podul.md a solicitat diplomației de la București să ajute la identificarea agresorilor, dar și informații despre existența unui temei legal privind retragerea cetățeniei române celor 3 agresori ai lui Vlad Hatman, care sunt și ei din Republica Moldova, și care, cel mai probabil, dețin cetățenia română (conform lui Vlad Hatman, cel puțin unul dintre indivizi ar deține și cetățenia română). 

În cazul în care MAE va constata că există temei privind retragerea cetățeniei române celor 3 moldoveni, Podul.md va remite o petiție în acest sens către ANC (Autoritatea Națională pentru Cetățenie) cu scopul demarării procedurii.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.