Monday, May 13, 2024
Actualitate Internă Focus

Președintele Parlamentului de la Chișinău: "Rusia a devenit mai brutală! A bătut palma, pe față, cu crima organizată din R. Moldova!". Primarul cameleonic al Capitalei, luat la țintă de Grosu: "Înflăcărat promotor al agendei Kremlinului, de câțiva ani e mobilizat în tagma proeuropenilor"

Președintele Parlamentului de la Chișinău: "Rusia a devenit mai brutală! A bătut palma, pe față, cu crima organizată din R. Moldova!". Primarul cameleonic al Capitalei, luat la țintă de Grosu: "Înflăcărat promotor al agendei Kremlinului, de câțiva ani e mobilizat în tagma proeuropenilor"

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, afirmă că lupta Rusiei împotriva Republicii Moldova conține instrumentele unui război hibrid, iar Kremlinul pactizează cu grupurile criminale organizate pentru a destabiliza situația. Asta în condițiile în care, spune Grosu, nu există riscuri militare la adresa Republicii Moldova atât timp cât Ucraina reușește să țină armata rusă departe de Odesa și Nicolaev.

Potrivit șefului Legislativului, R. Moldova este atacată cu toate elementele unui război hibrid: corupere electorală, dezinformare și încercarea de discreditare a parcursului european. Pentru a-și atinge scopul de destabilizare, Moscova a făcut alianță cu fugarii penali care se ascund de justiția moldovenească, a adăugat Igor Grosu.

„Pentru noi și pentru toată Europa luptă Ucraina. Atât timp cât îi ține departe de Odesa, de Nicolaev, noi suntem la adăpost. Dar cealaltă dimensiune, ce ține de războiul hibrid, nu se anulează. Nu ne facem iluzii. Federația Rusă va continua să încerce să destabilizeze situația din Republica Moldova. Noi am reușit să dejucăm mai multe tentative în cadrul alegerilor locale. Se observă o schimbare de tactică a serviciilor rusești. Rusia a devenit mai brutală, vedem mai puțin fard. A bătut palma, pe față, cu crima organizată, cu fugari, cum ar fi Ilan Șor, Vlad Plahotniuc și cu alți reprezentanți ai lumii interlope. Am văzut încercări brutale de corupere a alegătorilor - ceea ce a presupus tranzacții și sume enorme pentru realitățile Republicii Moldova, respectiv implicarea televiziunilor. Dar cred că am reușit să dejucăm multe din aceste încercări”, a declarat Grosu într-un interviu acordat pentru Digi24 România.

„Rusia niciodată nu a renunțat la fostele republici din componența URSS. În Moldova, în afară de alianța cu interlopii mai observăm o inovație, e vorba despre așa-zișii proeuropeni, deghizați în proeuropeni, gen primarul general al Chișinăului, care era un înflăcărat promotor al agendei Kremlinului și de ceva ani este mobilizat în tagma proeuropenilor. Și din aceștia mai sunt. Noi le explicăm cetățenilor că este o agendă ascunsă care nu are nimic în comun cu procesul de integrare europeană”, a mai declarat acesta.

Vezi și: Autoritățile din R.Moldova, în alertă! SIS: Un grup de persoane, printre care foști ofițeri de informații, vor să relanseze „campanii de dezinformare și manipulare cu scopul de a destabiliza societatea și securitatea regională”

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.