Actualitate Internă

Autoritățile moldovene: În lipsa posibilității de a ataca militar R. Moldova, Rusia pune la cale mai multe provocări în regiunea transnistreană și în apropierea acesteia!

Autoritățile moldovene: În lipsa posibilității de a ataca militar R. Moldova, Rusia pune la cale mai multe provocări în regiunea transnistreană și în apropierea acesteia!

În perioada următoare, se pun la cale mai multe astfel de acțiuni de către Federația Rusă, în perimetrul regiunii transnistrene și al Zonei de Securitate, anunță Biroul politici de reintegrare de la Chișinău.

„În lipsa posibilității de a ataca militar Republica Moldova, astfel de acțiuni au scopul de a crește panica, de a induce neîncredere în societate și de a slăbi economia. Accentuăm că asemenea acțiuni nu au consecințe reale și nu reprezintă un pericol real pentru cetățeni, ci sunt planificate doar pentru a speria oamenii.

Autoritățile competente ale Republicii Moldova, în cooperare cu partenerii externi, urmăresc cu atenție situația din regiune, în vederea menținerii stabilității și preîntâmpinării unor noi provocări”, se arată în comunicatul Biroului politici de reintegrare.

Instituția s-a referit și la incidentul recent din regiunea transnistreană, în care un elicopter militar ar fi fost distrus de o dronă.

„Instituțiile de profil ale Republicii Moldova au analizat cu atenție imaginile video difuzate pe diverse rețele sociale și în mass-media din stânga Nistrului. În urma analizelor efectuate și a informațiilor acumulate, s-a ajuns la următoarele concluzii:

- materialele difuzate conțin elemente evidente de montaj video, indicând faptul că incendiul elicopterului a fost cauzat de alți factori decât drona care apare în imagini;

- ⁠incidentul a fost provocat deliberat cu scopul de a crea panică și a menține tensiunea în societate pe ambele maluri ale Nistrului”, se mai arată în comunicat.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.