Podul Minciunilor Actualitate Internă

Mai miră pe cineva? Reacția Kremlinului la racheta rusească care a traversat nordul Moldovei și la dezvăluirile lui Zelenski despre planul rusesc de preluare a puterii în R. Moldova

Mai miră pe cineva? Reacția Kremlinului la racheta rusească care a traversat nordul Moldovei și la dezvăluirile lui Zelenski despre planul rusesc de preluare a puterii în R. Moldova

„Kremlinul nu cunoaște despre niciun „plan rusesc de destabilizare a Republicii Moldova”. Este reacția pe care a oferit-o vineri, 10 februarie, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin.

Reacția acestuia a fost publicată de agenția rusă de stat Tass.

Se întâmplă după ce ieri, de la tribuna Consiliului European, Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina a interceptat un plan de destabilizare a situației și de distrugere a democrației, cu preluarea puterii de către forțe loiale Kremlinului.

Mai multe detalii despre declarațiile lui Zelenski, dar și despre reacția autorităților moldovene - AICI

Kremlinul „nu știe” nimic nici despre racheta care a zburat vineri deasupra Republicii Moldova

O nouă racheta rusească a traversat astăzi spațiul aerian al Republicii Moldova în drumul său spre vestul Ucrainei. Este cel puțin a treia oară când rachetele lansate de forțele armate ale Rusiei zboară peste teritoriul R. Moldova. De această dată, informația a fost confirmată atât de autoritățile moldovene, cât și de cele ucrainene. Rusia, însă, se preface că nu știe.

Cel puțin așa a reacționat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin.

„Nu, nu aş putea să comentez acest lucru. Acest lucru este direct legat de operaţiunea militară specială în sine, acestea sunt chestiuni care ţin de Ministerul Apărării”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov citat de Tass, potrivit Agerpres.

Ambasadorul rus, convocat de urgență la Ministerul de Externe de la Chișinău

„Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență la MAEIE a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a indica părții ruse încălcarea inacceptabilă a spațiului nostru aerian prin survolarea teritoriului suveran al Republicii Moldova a unei rachete rusești în cursul zilei de astăzi.

MAEIE notează că partea rusă continuă războiul de agresiune împotriva Ucrainei, iar atacurile cu rachete asupra țării vecine afectează direct și negativ cetățenii țării noastre”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.  

„Respingem cu tărie acțiunile și declarațiile recente neprietenoase în raport cu Republica Moldova, fapt absolut inacceptabil de către poporul nostru. 

Chemăm Federația Rusă să oprească agresiunea militară asupra țării vecine care cauzează numeroase pierderi de vieți omenești și distrugeri materiale”, a declarat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAEIE.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.