Sunday, May 12, 2024
Actualitate Internă Cap de pod

Chișinăul răspunde ferm Moscovei: "Astăzi, mai mult ca niciodată, insistăm pe retragerea imediată și necondiționată a trupelor ruse!". Declarația impertinentă făcută de ministrul rus de Externe

Chișinăul răspunde ferm Moscovei: "Astăzi, mai mult ca niciodată, insistăm pe retragerea imediată și necondiționată a trupelor ruse!". Declarația impertinentă făcută de ministrul rus de Externe

Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că Republica Moldova „se pregătește să devină următoarea victimă a războiului hibrid pe care Occidentul l-a declanșat contra Rusiei”. Afirmația a fost făcută la reuniunea ministerială OSCE de la Skopje, Macedonia.

Ministerul moldovean de Externe a reacționat imediat la declarațiile reprezentantului regimului criminal de la Moscova.

„Mergem ireversibil pe calea europeană. Astăzi, mai mult ca niciodată, insistăm pe retragerea imediată și necondiționată a trupelor ruse”

„Încă de la începutul invaziei brutale a Federației Ruse împotriva Ucrainei, în Moldova am resimțit întreg arsenalul de tentative de destabilizare pe care Rusia l-a declanșat împotriva noastră. Declarațiile Rusiei, fie ele de astăzi sau din ocazii anterioare, se înscriu în șirul acțiunilor ostile pe care Federația Rusă încearcă să le implementeze față de țara noastră de-a lungul ultimilor 30 de ani. Din fericire, în tot acest timp, statele partenere din occident ne-au fost alături, ajutându-ne să depășim cu succes aceste amenințări.

Luând în calcul că ministrul Lavrov a ajuns totuși la reuniunea ministerială OSCE, sperăm că mesajul nostru - clar și tranșant - va fi înțeles și de el: Republica Moldova merge, ireversibil, pe calea europeană iar astăzi, mai mult ca niciodată, insistăm pe retragerea imediată și necondiționată a trupelor ruse din teritoriul nostru”, a declarat Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului de Externe Nicu Popescu.

Nu este pentru prima dată când Serghei Lavrov amenință sau critică Republica Moldova. În februarie 2023, acesta a amenințat direct Republica Moldova cu agresiunea militară, arătându-se deranjat de politica președintei Maia Sandu, despre care a afirmat că „este gata de aproape orice”. Și atunci autoritățile moldovene au reacționat rapid la declarațiile lui Lavrov, amintindu-i că Republica Moldova și-a ales viitorul ca „parte a lumii libere”.

Vezi și: Lavrov are un IQ redus. KGB-istul, desființat de șeful diplomației UE, după ce a amenințat că R.Moldova poate fi „următoarea Ucraină”: „Declarația îl discreditează din punct de vedere intelectual”. Rusia a ajuns de râsul UE

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.