Actualitate Internă Cap de pod Featured

EXCLUSIV Galerie FOTO: Cum poți muri cu zile în ambulanță din cauza lui Ivan Ceban. Sau cum îți poți rupe gâtul, dacă pedalezi prin Chișinăul dezastruosului primar rusofil. Așa-zisa ”pistă de biciclete” de pe Strada 31 august – un eșec lamentabil și periculos

EXCLUSIV Galerie FOTO: Cum poți muri cu zile în ambulanță din cauza lui Ivan Ceban. Sau cum îți poți rupe gâtul, dacă pedalezi prin Chișinăul dezastruosului primar rusofil. Așa-zisa ”pistă de biciclete” de pe Strada 31 august – un eșec lamentabil și periculos

Recent, Podul.md a avertizat explicit (detalii AICI) că pista pentru bicicliști amplasată pe Strada 31 august din Chișinău nu reprezintă doar un alt proiect eșuat al primarului rusofil Ivan Ceban, ci și un mare pericol pentru viața și sănătatea chișinăuienilor. Aceasta în condițiile în care, Ceban a decis ca traseul pistei să treacă fix prin fața uneia dintre porțile principale ale Institutului de Medicină Urgentă, blocând intrarea și ieșirea ambulanțelor, totodată cauzând haos în trafic. 

Dezastrul anunțat de Podul.md nu s-a lăsat mult așteptat. După cum puteți remarca mai jos, pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video ce prezintă o ambulanță care, în loc să ajungă la pacientul ce necesita ajutor, a rămas blocată în iadul organizat de Ivan Ceban pe Strada 31 august. Oare câte astfel de cazuri se întâmplă zi de zi? 


A se observa că primarul rusofil este vinovatul principal pentru această situație – Ceban a îngustat carosabilul, șoferii având acum doar o singură bandă la dispoziție, ceea ce face ca aceștia să nu mai poată da prioritate ambulanțelor care transportă cazuri grave, deși, de multe ori, fiecare minut e esențial pentru salvarea unei vieți. Așadar, în Chișinăul incompetentului și ignorantului Ceban, pur și simplu riști să mori cu zile. 

CITEȘTE și GALERIE FOTO. Ambuteiajele kilometrice din Chișinău. Primarul rusofil Ivan Ceban NU a făcut nimic la nivel de infrastructură. Strada Mesager NU a fost prelungită, așa cum a promis, în aceeași situație fiind și șoșeaua de centură a orașului. Dezastrul lui Ceban

A nu se uita că același Ceban este sursa principală a problemelor de infrastructură și de trafic (drumuri, trotuare, parcări, benzi secundare – fie lipsesc cu desăvârșire în anumite zone, fie sunt insuficiente). În loc să soluționeze aceste probleme majore, rusofilul le adâncește și le multiplică prin managementul său defectuos și total pafarist – detalii AICI

CITEȘTE și EXCLUSIV Dezvăluiri: sumele astronomice pe care le-a cheltuit Ivan Ceban, în numai câteva ore, pentru organizarea de bâlciuri electorale la Milano și Barcelona sub pretextul așa-ziselor ”Zile ale Chișinăului”. Cum irosește primarul rusofil banii publici, în timp ce Chișinăul e un dezastru de mari proporții

Desigur, amplasarea de piste pentru bicicliști este necesară într-un oraș sufocat cum e Chișinăul, însă contează cum pui în practică astfel de proiecte, ori bătaia de joc și incompetența lui Ceban sunt strigătoare la cer în acest caz.  

Întrucât există o mare nemulțumire printre chișinăuieni, ca urmare a situației cauzată de Ceban în fața porții Spitalului de Urgență, Podul.md a mers la fața locului și a documentat problema per-ansamblu: avem de-a face cu un proiect eșuat care sporește inutil haosul din trafic, aducând o povară în plus pentru medicii de la Urgență, totodată fiind periculos chiar și pentru bicicliști. 

CITEȘTE și Taxele enorme impuse de rusofilul Ivan Ceban. În pofida ieftinirii energiei electrice și a gazului, tarifele triple percepute pentru transportul public din Chișinău NU au scăzut, așa cum se angajase Ceban. Situația afectează sute de mii de chișinăuieni

Așa cum puteți observa în imaginile surprinse, nemaiavând unde să-și parcheze mașinile, mulți șoferi le lasă chiar pe așa-zisa pistă ”pentru transport alternativ”. 

Tot pe Strada 31 august, pe o porțiune a pistei se găsesc mai multe pubele de gunoi, fiindcă doar în Chișinăul lui Ceban nu există un loc special amenajat pentru așa ceva.

Și asta nu e tot. Pe aceeași stradă, în imediata proximitate a Policlinicii nr.1 AMT Centru, am surprins mai multe tipuri de utilaje ale municipalității lăsate înșirate chiar pe suprafața pistei, făcând-o impracticabilă. 

NU există niciun semn, niciun anunț, oricât de succint, care să-i prevină pe bicicliști că pe pistă încă au loc lucrări de restaurare, fapt ce s-ar putea solda cu accidente. În spațiul UE și NATO e ilegal ca primăriile să facă așa ceva. 

Așadar, Ivan Ceban s-a grăbit și a tăiat panglica pistei, inaugurând-o cu tam-tam electoral și blocând poarta Spitalului de Urgență, deși, pe lungi porțiuni, pista ca atare nici măcar nu poate fi practicată. 

Lucrări haotice au loc și lângă Biblioteca Națională a Republicii Moldova, unde Ceban mai degrabă distruge rămășițele centrului istoric, decât la reabilitează, zona fiind paralizată de o lungă perioadă. 

CITEȘTE și Cum își bate joc Ivan Ceban de copiii și părinții din Chișinău. Primarul rusofil a lăsat în paragină zeci de grădinițe municipale, părinții fiind nevoiți să le repare cu banii lor, ceea ce e ilegal în R.Moldova. În loc să repare grădinițe și să deschidă altele noi, Ceban cheltuiește sume astronomice pentru concerte electorale

În aceste condiții, e cât se poate de legitim să ne întrebăm: cum de a fost posibilă lansarea unei piste de bicicliști, fără respectarea standardelor în domeniu, pe o stradă atât de problematică, unde încă au loc tot felul de lucrări? 

CITEȘTE și EXCLUSIV: Giganticele datorii acumulate de Primăria Chișinău. Rusofilul Ivan Ceban s-a împrumutat cu dobânzi enorme. Vor fi necesari zeci de ani pentru a restitui creditele. În schimb, edilul irosește sume uriașe pentru organizarea de evenimente și concerte electorale. Cum falimentează întreprinderile municipale, sporindu-le datoriile

La apropiatele alegeri locale, chișinăuienii ar trebui să-i dea o lecție usturătoare rusofilului și românofobului Ivan Ceban. Persistența acestuia la cârma Chișinăului ar reprezenta un dezastru de mari proporții pentru oraș și locuitorii săi. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.